مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,243
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

815
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد اسانس گیاهان دارویی در کنترل پوسیدگی پس از برداشت توت فرنگی رقم سلوا ناشی از قارچ Botrytis cinerea

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 73

چکیده

 به منظور بررسی فعالیت ضد قارچی پنج اسانس گیاه دارویی علیه کپک خاکستری (Botrytiscinerea), آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملا تصادفی تحت شرایط درون شیشه ای و بر میوه توت فرنگی رقم سلوا اجرا شد. تیمارها شامل 5 اسانس رازیانه (Foenicolumvulgare), زیره سیاه (Corumcarvi), اسطوخودوس(Lavandulaofficinalis) , زردچوبه (Curcuma longa) و انیسون (Pimpinellaanisum) در 5 غلظت 0, 200, 400, 600 و 800 میکرولیتر بر لیتر با 4 تکرار بود. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسانس های گیاهی, فعالیت ضد قارچی آنها علیه قارچ افزایش می یابد به طوریکه اسانس زیره سیاه در غلظت 400 میکرولیتر بر لیتر و بیشتر از آن به طور کامل از رشد کلنی قارچ B.cinerea در محیط کشت حاوی PDA جلوگیری کردند و اسانس های زردچوبه و اسطوخودوس فاقد اثرات قارچ کشی بودند. درصد جوانه زنی اسپور قارچ نیز در محیط کشت حاوی اسانس زیره سیاه کمترینو در محیط کشت حاوی زردچوبه و اسطوخودوس بیشترین مقدار اسپور جوانه زده قارچ بود. میوه های تیمار شده با اسانس ها در غلظت های بالاتر دارای ویژگی های کیفی بهتری از جمله دارای مواد جامد محلول, اسیدیته قابل تیتیراسیون, اسید آسکوربیک و آنتوسیانین بیشتر نسبت به شاهد بودند. بنابراین, نتایج نشان داد که اسانس ها دارای اثرات قوی در کنترل پوسیدگی و باعث حفظ صفات کیفی توت فرنگی در شرایط پس از برداشت می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، سمانه، آرویی، حسین، تهرانی فر، علی، و جهانبخش، وحید. (1391). کاربرد اسانس گیاهان دارویی در کنترل پوسیدگی پس از برداشت توت فرنگی رقم سلوا ناشی از قارچ Botrytis cinerea. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی، 1(2)، 55-73. SID. https://sid.ir/paper/247726/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی سمانه، آرویی حسین، تهرانی فر علی، جهانبخش وحید. کاربرد اسانس گیاهان دارویی در کنترل پوسیدگی پس از برداشت توت فرنگی رقم سلوا ناشی از قارچ Botrytis cinerea. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی[Internet]. 1391؛1(2):55-73. Available from: https://sid.ir/paper/247726/fa

    IEEE: کپی

    سمانه محمدی، حسین آرویی، علی تهرانی فر، و وحید جهانبخش، “کاربرد اسانس گیاهان دارویی در کنترل پوسیدگی پس از برداشت توت فرنگی رقم سلوا ناشی از قارچ Botrytis cinerea،” فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی، vol. 1، no. 2، pp. 55–73، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247726/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button