مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش بینی عملکرد و کارآیی مصرف آب زعفران با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی بر مبنای فاکتورهای اقلیمی و آب

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 131

چکیده

 با پدید آمدن تکنیک های آماری قوی و شبکه های عصبی, مدل های پیش بینی کننده عملکرد محصولات زراعی به سرعت رو به توسعه است. بدین منظور آزمایشی در منطقه تربت حیدریه با هدف پیش بینی عملکرد و کارآیی مصرف آب زعفران با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی انجام گرفت. واسنجی و اعتباریابی مدل ها نیز با استفاده از آمار عملکرد محصول و پارامترهای اقلیمی سال 91-1390 صورت پذیرفت. ارزیابی مدل ها نیز با شاخص های آماری ضریب تبیین (R2), جذر میانگین مربعات خطا نرمال شده (RMSEn) و میانگین مربعات خطا (MSE) انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که شبکه عصبی پیشنهادی (مدل شماره 9) با داشتن 2 لایه پنهان, 8 نورون و ضریب تبیین 0.97 برای عملکرد و 1 لایه پنهان, 7 نورون و ضریب تبیین 0.90 برای کارآیی مصرف آب, برازش خوبی برای این دو صفت داشت. همچنین مطابق با شاخص های آماری RMSEn و MSE در مدل پیشنهادی (مدل شماره 9) که به ترتیب برابر بود با 2.78 درصد و 0.0040 برای عملکرد و 5.41 درصد و 0.0073 برای کارآیی مصرف آب, بالاترین دقت برای پیش بینی صفات فوق مشاهده شد. تحلیل حساسیت مدل ها نیز نشان داد که عملکرد و کارآیی مصرف آب محصول زعفران, بیشترین حساسیت را به عامل آبیاری, سپس بارندگی و درنهایت ساعات آفتابی دارد. به طورکلی, کاربرد شبکه عصبی پیشنهادی در این تحقیق می تواند زمینه ارتقاء محصول زعفران را در منطقه تربت فراهم نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیردلی، عظیم، و توسلی، ابوالفضل. (1394). پیش بینی عملکرد و کارآیی مصرف آب زعفران با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی بر مبنای فاکتورهای اقلیمی و آب. زراعت و فناوری زعفران، 3(2)، 121-131. SID. https://sid.ir/paper/247921/fa

    Vancouver: کپی

    شیردلی عظیم، توسلی ابوالفضل. پیش بینی عملکرد و کارآیی مصرف آب زعفران با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی بر مبنای فاکتورهای اقلیمی و آب. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1394؛3(2):121-131. Available from: https://sid.ir/paper/247921/fa

    IEEE: کپی

    عظیم شیردلی، و ابوالفضل توسلی، “پیش بینی عملکرد و کارآیی مصرف آب زعفران با استفاده از مدل های شبکه عصبی مصنوعی بر مبنای فاکتورهای اقلیمی و آب،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 3، no. 2، pp. 121–131، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247921/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button