مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

730
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی تغییرات شیمیایی و میکروبی گل زعفران طی نگهداری با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک

صفحات

 صفحه شروع 279 | صفحه پایان 289

چکیده

 زعفران به عنوان گران ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان, ارزش ویژه ای دارد. با توجه به بازه برداشت کوتاه این محصول, نگهداری گل زعفران در شرایط مناسب جهت فراوری با تاخیر, نیازمند بررسی عوامل موثر بر کاهش کیفیت زعفران است. اثر ضخامت انباشتگی, دمای نگهداری و زمان نگهداری گل زعفران بر شاخص های شیمیایی کروسین, سافرانال و پیکروکروسین و آلودگی های میکروبی کل, کلی فرم و کپک با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه مدل سازی گردید و ساختار شبکه با استفاده از الگوریتم تکاملی ژنتیک بهینه سازی شد. شبکه عصبی بهینه با ضریب تبین بالاتر از 94 درصد و خطای پایین, قادر به پیش بینی ویژگی های کیفی زعفران تحت شرایط نگهداری بود. بررسی مدل نشان داد ضخامت انباشتگی تاثیر کمی در مقایسه با دما و زمان نگهداری بر کیفیت شیمیایی و میکروبی زعفران دارد در حالی که افزایش دمای نگهداری کاهش کیفیت شیمیایی و میکروبی را شدت می بخشد و زمان نگهداری نسبت به دما اثر کمتری دارد. نگهداری گل زعفران در دمای پایین و نزدیک به صفر درجه سانتی گراد برای حداکثر حفظ ترکیبات شیمیایی ارزشمند و کمترین توسعه آلودگی میکروبی طی نگهداری الزامی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرپژوه، الهام، احتیاطی، احمد، و شرایعی، پروین. (1395). مدل سازی تغییرات شیمیایی و میکروبی گل زعفران طی نگهداری با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک. زراعت و فناوری زعفران، 4(4)، 279-289. SID. https://sid.ir/paper/247927/fa

    Vancouver: کپی

    آذرپژوه الهام، احتیاطی احمد، شرایعی پروین. مدل سازی تغییرات شیمیایی و میکروبی گل زعفران طی نگهداری با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1395؛4(4):279-289. Available from: https://sid.ir/paper/247927/fa

    IEEE: کپی

    الهام آذرپژوه، احمد احتیاطی، و پروین شرایعی، “مدل سازی تغییرات شیمیایی و میکروبی گل زعفران طی نگهداری با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 4، no. 4، pp. 279–289، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247927/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button