مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,445
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر پلی پلوئیدی بر برخی ویژگیهای آناتومیکی و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیاه لیموترش

صفحات

 صفحه شروع 238 | صفحه پایان 246

چکیده

 القای پلی پلوئیدی در حالت تری پلوئید منجر به تولید میوه های بی دانه می شود. تری پلوئیدها حاصل ترکیب گیاهان دیپلویید و تتراپلویید هستند. تعداد بیش از حد دانه در میوه مرکبات سبب کاهش استقبال در بازار مصرف می شود. گیاهان تتراپلوئید یک پیش نیاز مهم برای تولید انواع مرکبات تری پلوئید بی دانه هستند. به منظور تولید گیاهان تتراپلوئید در لیموترش از روش قطره چکان کلشی سین در غلظتهای 0.2, 0.6, 1 و 1.4 درصد بر روی مریستم انتهایی در مرحله دو برگ حقیقی استفاده شد. جهت تعیین سطوح پلوئیدی در گیاهان لیموترش از دو روش فلوسایتومتری و بررسی اندازه و تراکم روزنه استفاده شد. همچنین ویژگی هایی نظیر ارتفاع, ضخامت برگ, میزان فنل و فلاونوئید کل بین گیاهان دیپلوئید و تتراپلوئید اندازه گیری و مقایسه شدند. بالاترین بازدهی انگیزش پلوئیدی در گیاه لیموترش برابر 48.6 در غلظت 1.4 درصد کلشی سین بود. مقایسه تعداد روزنه ها و کیسه های ترشحی برگ نشان داد که تعداد آنها در برگ گیاهان تتراپلوئید نسبت به دیپلوئید کاهش یافته, درحالی که اندازه روزنه ها و کیسه ترشحی در گیاهان تتراپلوئید به طور معنی داری بزرگتر بود. دو برابر کروموزومها سبب افزایش ضخامت برگ, بافت نرده ای و اسفنجی شد. در گیاه لیموترش افزایش سطح پلوئیدی تاثیر معنی داری در میزان فنل و فلاونوئید تام در گیاهان تتراپلوئید نسبت به گیاهان دیپلوئید نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشارمحمدیان، منصور، امیدی، زینب، پوراکبری کسمایی، رقیه، و اسدی آبکنار، اسد. (1392). بررسی تاثیر پلی پلوئیدی بر برخی ویژگیهای آناتومیکی و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیاه لیموترش. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 26(3)، 238-246. SID. https://sid.ir/paper/248843/fa

    Vancouver: کپی

    افشارمحمدیان منصور، امیدی زینب، پوراکبری کسمایی رقیه، اسدی آبکنار اسد. بررسی تاثیر پلی پلوئیدی بر برخی ویژگیهای آناتومیکی و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیاه لیموترش. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1392؛26(3):238-246. Available from: https://sid.ir/paper/248843/fa

    IEEE: کپی

    منصور افشارمحمدیان، زینب امیدی، رقیه پوراکبری کسمایی، و اسد اسدی آبکنار، “بررسی تاثیر پلی پلوئیدی بر برخی ویژگیهای آناتومیکی و ترکیبات آنتی اکسیدانی گیاه لیموترش،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 26، no. 3، pp. 238–246، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248843/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button