مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف اسانس های زردچوبه و رزماری بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 655 | صفحه پایان 662

چکیده

 آزمایش حاضر به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف اسانس های زردچوبه و رزماری بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی انجام گرفت. آزمایش با استفاده از 540 قطعه جوجه گوشتی (کاپ 500) در نه تیمار و چهار تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل سه در سه, متشکل از سه سطح اسانس زردچوبه (0=T1, 75=T2 و 150=T3 میلی گرم اسانس بر کیلوگرم جیره) و سه سطح اسانس رزماری (0=R1, 100=R2 و 200=R3 میلی گرم اسانس بر کیلوگرم جیره) اجرا شد. نتایج نشان داد که تیمار R2T3 و R3T3 در مقایسه با گروه شاهد, در سه هفته اول پرورش سبب افزایش وزن بدن شد (0.05>P). در طول دوره رشد (42-21 روزگی) و نیز در کل دوره, گروه شاهد در مقایسه با سایر تیمارها به استثناء تیمارهای R1T2, R2T3 و R3T1 پایین ترین ضریب تبدیل خوراک را داشت (0.05>P). بالاترین وزن نسبی لاشه و ماهیچه ران به ترتیب در جوجه هایی مشاهده شد که مقدار 75 و 150 میلی گرم اسانس زردچوبه دریافت کرده بودند (0.05>P). افزودن اسانس زردچوبه به جیره سبب کاهش معنی دار وزن نسبی پانکراس, پیش معده, سنگدان و چینه دان شد (0.05>P). بالاترین وزن نسبی جگر در جوجه های گروه شاهد مشاهده شد (0.05>P). اندازه گیری میزان مالون دی آلدئید (MDA) گوشت طی 30 روز نگهداری در دمای 20- درجه سانتی گراد نشان داد که همه تیمارها, به استثناء تیمارهای R3T2 و R3T3, در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی داری در MDA نشان دادند (0.05>P). شصت روز پس از نگهداری گوشت در دمای 20- درجه سانتی گراد, کمترین میزان MDA در جوجه های تیمارهای R1T2, R2T2, R3T3 و R3T1 مشاهده شد (0.05>P). نتایج نشان داد که استفاده همزمان از اسانس زردچوبه و رزماری در جیره, بهبودی در عملکرد جوجه های گوشتی ایجاد نکرد در حالیکه این افزودنی ها پتانسیل بالایی در بهبود ثبات اکسیداتیو گوشت و کاهش میزان MDA در طی نگهداری 30 و 60 روزه گوشت در دمای 20- درجه سانتی گراد داشت. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید. لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قره جانلو، م.، مهری، م.، و شیرمحمد، ف.. (1396). اثرات سطوح مختلف اسانس های زردچوبه و رزماری بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی. مجله کاربردی علوم دامی ایران (Iranian Journal Of Applied Animal Science)، 7(4 )، 655-662. SID. https://sid.ir/paper/249888/fa

    Vancouver: کپی

    قره جانلو م.، مهری م.، شیرمحمد ف.. اثرات سطوح مختلف اسانس های زردچوبه و رزماری بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی. مجله کاربردی علوم دامی ایران (Iranian Journal Of Applied Animal Science)[Internet]. 1396؛7(4 ):655-662. Available from: https://sid.ir/paper/249888/fa

    IEEE: کپی

    م. قره جانلو، م. مهری، و ف. شیرمحمد، “اثرات سطوح مختلف اسانس های زردچوبه و رزماری بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی،” مجله کاربردی علوم دامی ایران (Iranian Journal Of Applied Animal Science)، vol. 7، no. 4 ، pp. 655–662، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/249888/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button