مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی اسید اسکوربیک بر فیله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) نگهداری شده در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 25

چکیده

 در این مطالعه اثر خیساندن اولیه فیله کپور معمولی در اسید اسکوربیک با دو غلظت 100 و 300 میلی گرم بر رشد میکروبی و پیشرفت فساد چربی آن طی نگهداری یخچالی (4±1oC) به مدت 21 روز بررسی شد. آزمایش های میکروبی شامل میزان بار باکتریایی کل و میزان باکتری های سرمادوست بود و همچنین شاخص های پراکسید, مجموع مواد ازته فرار, اسیدهای چرب آزاد, تیوباربیتوریک اسید و pH در تناوب زمانی 7 روزه طی مدت زمان نگهداری اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که نمونه 300 میلی گرم اسید اسکوربیک تعداد بار باکتریایی کل و سرمادوست را به طور معنی داری نسبت به سایر تیمارها کاهش داد (p<0.05). حداکثر و حداقل مقدار پراکساید به ترتیب در تیمارهای شاهد و اسیداسکوربیک 300 میلی گرم به ترتیب 0.471±6.133 و 0.045±3.933 میلی اکی والان گرم در کیلوگرم بدست آمد (p<0.05). در انتهای مدت نگهداری تنها تیمار 300 میلی گرم اسید اسکوربیک توانست مقدار مواد ازته فرار را در سطح قابل قبولی نسبت به سایر تیمارها کنترل کند (p<0.05). روند افزایشی شاخص تیوباربیتوریک اسید در طی نگهداری در تیمار 300 میلی گرم اسید اسکوربیک نسبت به سایر تیمارها به طور معنی داری مهار شد (p<0.05). حداکثر مقدار شاخص اسیدهای چرب آزاد در تیمار شاهد به 0.966±18.378% رسید (p<0.05), در حالی که این مقدار در تیمارهای 100 و 300 میلی گرم اسیداسکوربیک به ترتیب 0.911±9.967 و 0.267±7.017 درصد بدست آمد. نتایج آزمایشات میکروبی و شیمیایی نشان داد که افزایش غلظت اسید اسکوربیک منجر به کنترل بیشتر بار باکتریایی و تولید محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون چربی ها شده که این امر زمان ماندگاری فیله را افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قجقی، فریبرز، حسینی شکرابی، سیدپژمان، و محمدی، آتوسا. (1394). اثر ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی اسید اسکوربیک بر فیله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) نگهداری شده در یخچال. میکروب شناسی مواد غذایی، 2(1)، 13-25. SID. https://sid.ir/paper/250706/fa

    Vancouver: کپی

    قجقی فریبرز، حسینی شکرابی سیدپژمان، محمدی آتوسا. اثر ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی اسید اسکوربیک بر فیله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) نگهداری شده در یخچال. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1394؛2(1):13-25. Available from: https://sid.ir/paper/250706/fa

    IEEE: کپی

    فریبرز قجقی، سیدپژمان حسینی شکرابی، و آتوسا محمدی، “اثر ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی اسید اسکوربیک بر فیله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) نگهداری شده در یخچال،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 2، no. 1، pp. 13–25، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250706/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button