مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

817
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ایزوله های انتروکوکوس و پدیوکوکوس پروبیوتیک جدا شده از دو فراورده غذایی سنتی تخمیری شیری-غلاته ایرانی (کشک زرد و ترخینه)

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 89

چکیده

 کشک زرد استان سیستان و بلوچستان و ترخینه استان همدان و کرمانشاه دو فرآورده تخمیری شیری-غلاته می باشند که با پایه غلاته (گندم و جو)و یک فراورده شیری نظیر ماست, شیر تخمیر شده یا دوغ به واسطه فرایند تخمیر تهیه می شوند. غلات به عنوان یک غذای عملگرا قابلیت هضمی پروتئینی بالایی داشته و درضمن سوبسترای قابل تخمیر مناسبی برای رشد میکروارگانیزم های پروبیوتیک می باشد. در این مطالعه به کمک روش های میکروبی و بیوشیمیایی باکتری های جنس انتروکوکوس و پدیوکوکوس از 40نمونه کشک زرد و ترخینه, جداسازی شده و سپس تایید جنس باکتری ها به کمک روش PCR بخشی از ژن رمز کننده 16s rRNA انجام گرفت. قطعات حاصل از PCR تعیین توالی شده و با توالی های موجود در بانک ژنی مقایسه شد و سویه های انتروکوکوس و پدیوکوکوس شناسایی گردید. با توجه به این که فراوری کشک زرد و ترخینه به کمک باکتری های پروبیوتیک و در جهت سلامتی مصرف کنندگان, صورت می گیرد؛ جداسازی و شناسایی این سویه های بومی و حفظ این ذخایر ژنتیکی, می تواند جهت گسترش استفاده از آن و همچنین صادرات به سایر کشورها مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشاک، زهرا، و مرادی، بیژن. (1398). شناسایی ایزوله های انتروکوکوس و پدیوکوکوس پروبیوتیک جدا شده از دو فراورده غذایی سنتی تخمیری شیری-غلاته ایرانی (کشک زرد و ترخینه). میکروب شناسی مواد غذایی، 6(1 )، 79-89. SID. https://sid.ir/paper/250733/fa

    Vancouver: کپی

    مشاک زهرا، مرادی بیژن. شناسایی ایزوله های انتروکوکوس و پدیوکوکوس پروبیوتیک جدا شده از دو فراورده غذایی سنتی تخمیری شیری-غلاته ایرانی (کشک زرد و ترخینه). میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1398؛6(1 ):79-89. Available from: https://sid.ir/paper/250733/fa

    IEEE: کپی

    زهرا مشاک، و بیژن مرادی، “شناسایی ایزوله های انتروکوکوس و پدیوکوکوس پروبیوتیک جدا شده از دو فراورده غذایی سنتی تخمیری شیری-غلاته ایرانی (کشک زرد و ترخینه)،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 6، no. 1 ، pp. 79–89، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250733/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button