مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ماکروجلبک کلپ چمنی (Ulva intestinalis) روی گوشت چرخ شده فیل ماهی پرورشی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور بررسی امکان استفاده از عصاره ماکروجلبک intestinalis Ulva به عنوان یک آنتی باکتریال طبیعی در گوشت چرخ شده فیل ماهی انجام شد. بدین منظور در ابتدا حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره هیدروالکلی این جلبک در شرایط آزمایشگاهی و به روش میکروچاهک علیه پاتوژن لیستریا مونوسیتوژنز تعیین گردید. سپس, غلظت های شاهد (بدون هیچ افزودنی), BHT (آنتی اکسیدان سنتتیک), MIC, دو و سه برابر غلظت MIC تهیه, با گوشت چرخ کرده ماهی مخلوط و در یخچال نگهداری شدند. در روزهای 0, 4, 8 و 12 روز نمونه بردای انجام و خصوصیات میکروبی شامل باکتری های سرماگرا, مزوفیل, سودوموناس و انتروباکتریاسه اندازه گیری گردید. مطابق نتایج, MIC برابر 5/12 میلی گرم در هر میلی لیتر بدست آمد. نتایج مؤید این بود که تیمارهای واجد عصاره جلبک در مقایسه با تیمارهای شاهد و BHT از بارمیکروبی کمتری برخودار بودند (01/0>p). همچنین در بین غلظت های مختلف عصاره, تیمار سه برابر غلظت MIC, بیشترین اثر ضدباکتریایی را نشان داد به طوری که در پایان روز دوازدهم مقدار باکتری های هوازی مزوفیل (27/6 log cfu/g), سرماگرا (08/9 log cfu/g), سودوموناس (6/6 log cfu/g) و انتروباکتریاسه (21/6 log cfu/g) در این تیمار کمتر از شاهد و سایر تیمارها بود. به طور کلی نتایج بیانگر این بود که ماکروجلبک کلپ چمنی, گونه مناسبی برای استفاده به منزله یک نگهدارنده طبیعی بوده و گوشت چرخ شده ماهی واجد سه برابر غلظت MIC در مقایسه با سایر تیمارها از فساد باکتریایی کمتری در طول دوره نگهداری در یخچال برخودار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشورقربانی، میترا، حسینی شکرابی، سیدپژمان، و حسینی، سیدابراهیم. (1398). اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ماکروجلبک کلپ چمنی (Ulva intestinalis) روی گوشت چرخ شده فیل ماهی پرورشی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال. میکروب شناسی مواد غذایی، 6(1 )، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/250734/fa

    Vancouver: کپی

    دانشورقربانی میترا، حسینی شکرابی سیدپژمان، حسینی سیدابراهیم. اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ماکروجلبک کلپ چمنی (Ulva intestinalis) روی گوشت چرخ شده فیل ماهی پرورشی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1398؛6(1 ):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/250734/fa

    IEEE: کپی

    میترا دانشورقربانی، سیدپژمان حسینی شکرابی، و سیدابراهیم حسینی، “اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی ماکروجلبک کلپ چمنی (Ulva intestinalis) روی گوشت چرخ شده فیل ماهی پرورشی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 6، no. 1 ، pp. 27–38، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250734/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button