مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر استفاده از منابع کربنی بومی (آب پنیر، سبوس جودوسر، آرد برنج) در تولید تخمیری لایزین بوسیله کورینه باکتریوم گلوتامیکوم

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

لایزین جزو اسیدهای آمینه ضروری بوده که در بدن انسان ساخته نمی شود, اما با توجه به نیاز بدن به آن و همچنین کاربرد در بخشهای مختلف حوزه سلامت, بهینه سازی و اقتصادی تر کردن فرآیند تولید آن حائز اهمیت می باشد. متداولترین روش تولید لایزین, تخمیر میکروبی بوده و ترکیبات مغذی محیط کشت تخمیر بر رشد میکروارگانیسم و تولید متابولیت میکروبی موثر می باشند. بر این اساس پژوهش فوق, با هدف بررسی اثر سوبستراهای مغذی بومی و ارزان قیمت, به عنوان تامین کننده اصلی انرژی میکروارگانیسم, بر رشد و محصول دهی سویه طراحی و انجام شده است. برای این منظور مقادیر مختلف( g/lit) از سوبستراهای آب پنیر (100, 135, 170), آرد برنج (100, 135, 170) و سبوس جو (100, 170, 220) به طور جداگانه به محیط کشت تخمیر کورینه باکتریوم گلوتامیکوم افزوده شده و در ساعتهای 68 و 116 تخمیر, شاخص های رشد مانند pH محیط, بیومس تولیدی, سرعت رشد ویژه میکروارگانیسم, مورفولوژی سویه و مقدار اسید آمینه تولید شده مورد سنجش قرار گرفته و با حالت شاهد (100 g/lit گلوکز ) مقایسه شده است. نتایج به دست آمده نشان داد که بیشترین مقدار لایزین تولیدی به ترتیب از محیط های حاوی 135 g/lit آب پنیر, 170 g/lit آرد برنج و 220g/lit جو دو سر به دست آمده است. این نتایج بیان می دارند که ترکیبات مذکور, برای استفاده در فرآیندهای زیستی مناسب بوده و می توانند بعنوان منابع مغذی اصلی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده فریزهندی، زهرا، و لبیکی، غزل. (1398). بررسی اثر استفاده از منابع کربنی بومی (آب پنیر, سبوس جودوسر, آرد برنج) در تولید تخمیری لایزین بوسیله کورینه باکتریوم گلوتامیکوم. میکروب شناسی مواد غذایی، 6(1 )، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/250735/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده فریزهندی زهرا، لبیکی غزل. بررسی اثر استفاده از منابع کربنی بومی (آب پنیر, سبوس جودوسر, آرد برنج) در تولید تخمیری لایزین بوسیله کورینه باکتریوم گلوتامیکوم. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1398؛6(1 ):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/250735/fa

    IEEE: کپی

    زهرا محمدزاده فریزهندی، و غزل لبیکی، “بررسی اثر استفاده از منابع کربنی بومی (آب پنیر, سبوس جودوسر, آرد برنج) در تولید تخمیری لایزین بوسیله کورینه باکتریوم گلوتامیکوم،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 6، no. 1 ، pp. 67–78، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250735/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button