مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

955
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیبات شیمیایی و حداقل غلظت ممانعت کنندگی و باکتری کشی اسانس نعناع دشتی (Mentha spicata) بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 19

چکیده

نعناع دشتی یک گیاه دارویی پرمصرف بوده که به عنوان یک گیاه ادویه ای رایج در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد. این مطالعه به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس گیاه نعناع دشتی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی انجام شد. جهت استخراج اﺳ ﺎ ﻧ ﺲ برگ های گیاه از دستگاه کلونجر استفاده شد. شناسایی ترکیبات اسانس با استفاده از کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی صورت پذیرفت و سپس کمترین غلظت مهارکنندگی و کمترین غلظت باکتری کشی اسانس مذکور با استفاده از روش رقت در میکروپلیت 96 چاهکی (میکرودایلوشن) انجام شد. در مجموع 33 ترکیب شناسایی شدند که حدود 5/98 درصد کل ترکیبات شناخته شده اسانس را تشکیل دادند. بیشترین ترکیبات این اسانس, کاروون (35/28 درصد), منتول (35/14 درصد), متیلن (059/14 درصد), و لیمونن (303/9 درصد) بودند. MIC و MBC اسانس این گیاه علیه استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 25 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر و برای اشریشیا کلی 50 و 100 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. با توجه به ترکیبات ضدباکتریایی اسانس این گیاه می توان آن را به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مخیری، کتایون، کوهساری، هادی، و سیدالنگی، سیده زهرا. (1396). تعیین ترکیبات شیمیایی و حداقل غلظت ممانعت کنندگی و باکتری کشی اسانس نعناع دشتی (Mentha spicata) بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی. میکروب شناسی مواد غذایی، 4(4 )، 9-19. SID. https://sid.ir/paper/250745/fa

    Vancouver: کپی

    مخیری کتایون، کوهساری هادی، سیدالنگی سیده زهرا. تعیین ترکیبات شیمیایی و حداقل غلظت ممانعت کنندگی و باکتری کشی اسانس نعناع دشتی (Mentha spicata) بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1396؛4(4 ):9-19. Available from: https://sid.ir/paper/250745/fa

    IEEE: کپی

    کتایون مخیری، هادی کوهساری، و سیده زهرا سیدالنگی، “تعیین ترکیبات شیمیایی و حداقل غلظت ممانعت کنندگی و باکتری کشی اسانس نعناع دشتی (Mentha spicata) بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 4، no. 4 ، pp. 9–19، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250745/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button