مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,156
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه اثر ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دوغ صنعتی با استفاده از روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 175 | صفحه پایان 186

چکیده

 امروزه استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی از جمله عصاره ها و پودرها در نگهداری مواد غذایی از رشد چشمگیری برخوردار است. در این تحقیق اثرات ضد میکروبی عصاره و پودر گیاهان تیره نعناع (آویشن, نعناع و کاکوتی) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دوغ صنعتی بررسی شد. برای این منظور 3 غلظت از هر عصاره (0, 0.075 و 0.15) % v/v و از هر پودر (0, 0.075 و 0.15) % v/v تهیه گردید. مرگ و یا کاهش جمعیت باکتری مذکور در 40 نمونه (در 3 تکرار) دوغ استریل حاوی سوسپانسیون مشخصی از سوش خالص استافیلوکوکوس در طی 24 ساعت با استفاده از طرح رویه پاسخ بررسی شد. پس از بررسی و مقایسه نتایج اثرات عصاره و پودر ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس در نمونه های دوغ نتایج نشان داد که پودر گیاهان تیره نعناع به میزان بیشتری از عصاره گیاهان تیره نعناع بر کاهش جمعیت استافیلوکوکوس تاثیر دارد, فرمول بهینه پودرها برای کاهش یا مرگ باکتری پاتوژن با غلظت پودر آویشن ( ,0.09 (v/vنعناع0.06 (v/v)  و کاکوتی0.14 (v/v)   میزان تلقیح بدست آمد که در این شرایط بیشترین میزان کاهش جمعیت استافیلوکوکوس بعد از گذشت 24 ساعت معادل عدد لگاریتمی 1.98 بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

طباطبایی یزدی، فریده، مرتضوی، سیدعلی، کوچکی، آرش، و افشاریان، شهناز. (1391). بررسی و مقایسه اثر ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دوغ صنعتی با استفاده از روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 1(3)، 175-186. SID. https://sid.ir/paper/234050/fa

Vancouver: کپی

طباطبایی یزدی فریده، مرتضوی سیدعلی، کوچکی آرش، افشاریان شهناز. بررسی و مقایسه اثر ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دوغ صنعتی با استفاده از روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1391؛1(3):175-186. Available from: https://sid.ir/paper/234050/fa

IEEE: کپی

فریده طباطبایی یزدی، سیدعلی مرتضوی، آرش کوچکی، و شهناز افشاریان، “بررسی و مقایسه اثر ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های دوغ صنعتی با استفاده از روش سطح پاسخ،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 1، no. 3، pp. 175–186، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234050/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا