مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

458
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی پنیرهای لاکتیکی محلی به باکتری های اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژنز در شهرستان گرگان در سال 1396

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 57

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به این که پنیر لاکتیکی در بعضی از استان های کشور به صورت سنتی از شیر خام تولید می گردد, لذا حضور باکتری های بیماری زا در این پنیرها می تواند برای سلامت انسان خطرناک باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان آلودگی پنیرهای لاکتیکی سنتی عرضه شده در شهر گرگان به باکتری های اشریشیا کلی, استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژنز بود. روشها: در این مطالعه مقطعی 40 نمونه پنیر لاکتیکی محلی گاوی و گوسفندی و 5 نمونه پنیرلاکتیکی پاستوریزه گاوی از نظر آلودگی به این باکتری ها ارزیابی و مقایسه شدند. نمونه های پنیر جمع آوری شده از 5 مرکز عرضه این محصول در شهر گرگان پس از غنی سازی, در محیط های کشت اختصاصی طبق روش های استاندارد کشت داده شدند. نتایج: بر اساس نتایج به دست آمده از 20 نمونه پنیر گاوی فقط 2 نمونه ( 10 %) و از 20 نمونه پنیر گوسفندی 6 نمونه ( 30 %) به اشرشیاکلی آلوده بودند. آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت در 3 نمونه پنیر گاوی %15 ) و 5 نمونه پنیر گوسفندی ( 25 %) مشاهده شد. آلودگی به لیستریا مونوسایتوژنز در هیچ یک از نمونه های پنیر ) مشاهده نشد. نمونه های پاستوریزه صنعتی نیز به هیچ یک از باکتری های مورد مطالعه آلودگی نداشتند. نتیجهگیری: بر اساس نتایج به دست آمده پنیرهای گوسفندی در مقایسه با پنیرهای گاوی آلودگی بیشتری به اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس داشتند. نظر به جداسازی این باکتری های بیماری زا از پنیرهای لاکتیکی محلی عرضه شده در شهر گرگان, رعایت نکات بهداشتی و استفاده از شیر پاستوریزه برای تهیه این نوع پنیرها ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربیع نژاد، فاطمه، آهنی آذری، آنیا، و دانش، احمد. (1398). بررسی میزان آلودگی پنیرهای لاکتیکی محلی به باکتری های اشرشیا کلی, استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژنز در شهرستان گرگان در سال 1396. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، 7(4 )، 49-57. SID. https://sid.ir/paper/406665/fa

    Vancouver: کپی

    ربیع نژاد فاطمه، آهنی آذری آنیا، دانش احمد. بررسی میزان آلودگی پنیرهای لاکتیکی محلی به باکتری های اشرشیا کلی, استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژنز در شهرستان گرگان در سال 1396. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه[Internet]. 1398؛7(4 ):49-57. Available from: https://sid.ir/paper/406665/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه ربیع نژاد، آنیا آهنی آذری، و احمد دانش، “بررسی میزان آلودگی پنیرهای لاکتیکی محلی به باکتری های اشرشیا کلی, استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسایتوژنز در شهرستان گرگان در سال 1396،” مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، vol. 7، no. 4 ، pp. 49–57، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406665/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button