مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,080
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

زنگ خطر مقاومت بالا به تتراسایکلین در ایران

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 87

چکیده

 مقاومت به آنتی بیوتیک ها از جمله نگرانی های نوظهور عرصه بهداشت در سطح جهان است. تتراسایکلین نیز از این قاعده مستثنی نبوده, به ویژه که جزو آنتی بیوتیک های ارزان و با طیف اثر گسترده می باشد و این امر باعث شده تا مصرف بالایی در جنبه های درمان و بهداشت مواد غذایی را به خود اختصاص دهد. اشریشیاکلی یک گونه باکتریایی شاخص در بحث سلامت غذا, انسان و دام می باشد و این امر باعث شده مدلی مناسب برای مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی باشد. هدف از این مطالعه, بررسی وضعیت و میزان مقاومت به تتراسایکلین در سویه های اشریشیاکلی موجود در مواد غذایی, جمعیت های انسانی و دامی تا سال 1397 است. بحث پیرامون مواد غذایی به عنوان فصل مشترک جمعیت انسان, دام و محیط زیست محسوب شده و به عنوان یکی از عوامل انتقال سویه های مقاوم در این چرخه دارای اهمیت خاصی است. نتایج بررسی یافته های تحقیقات صورت گرفته در ایران حاکی از میانگین مقاومت 74/86 درصدی طیور مبتلا به کلی باسلوز, مقاومت 11/64 درصدی اشریشیاکلی های عامل عفونت های انسانی و هم چنین مقاومت 9/60 درصدی سویه های جدا شده از مواد غذایی به تتراسایکلین می باشد. با توجه به این میزان از مقاومت, توصیه می شود تا توزیع و مصرف تتراسایکلین در کشور برای مدتی به طور کامل قطع گردد تا جمعیت سویه های مقاوم توسط آنتی بیوتیک ها و روش های دیگر کاهش یابد و هم-چنین سیمای ایپیدمی مولکولی و عوامل موثر بر ایجاد مقاومت نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوری، سحر، و نودرگاه، محمد. (1398). زنگ خطر مقاومت بالا به تتراسایکلین در ایران. میکروب شناسی مواد غذایی، 6(4 )، 74-87. SID. https://sid.ir/paper/250757/fa

    Vancouver: کپی

    نوری سحر، نودرگاه محمد. زنگ خطر مقاومت بالا به تتراسایکلین در ایران. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1398؛6(4 ):74-87. Available from: https://sid.ir/paper/250757/fa

    IEEE: کپی

    سحر نوری، و محمد نودرگاه، “زنگ خطر مقاومت بالا به تتراسایکلین در ایران،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 6، no. 4 ، pp. 74–87، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250757/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button