مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,236
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,077
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و جداسازی اسیدلاکتیک باکتری ها از شیر مادر به روش مولکولی

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 42

چکیده

شیر مادر به عنوان تنها منبع تغذیه در ماه های اول پس از تولد, می تواند عامل مهمی در و توسعه میکروارگانیسم های موجود در روده نوزاد باشد. بنا به اهمیت باکتری های اسیدلاکتیک به خصوص لاکتوباسیل ها در سلامت انسان, شناسایی مولکولی این باکتری ها می تواند گامی موثر در به کارگیری آن ها در محصولات فرا ویژه باشد. هدف از این تحقیق, تشخیص و شناسایی سویه های لاکتوباسیلوس موجود در شیر مادر است. در این مطالعه پس از غنی سازی نمونه های شیر در محیط ام آر اس براث, جداسازی و خالص سازی سویه ها در همان محیط کشت صورت گرفت. پس از بررسی های میکروسکوپی با آزمون های بیوشیمیایی ازجمله تخمیر قند, تولید گاز و آزمون آنتی بیوگرام, خصوصیات اولیه باکتری ها تعیین شد. در نهایت شناسایی مولکولی بر اساس توالی های 16s rRNA و سپس انگشت نگاری ژنومی از طریق REP-PCR انجام شد. باسیل ها و کوکسی های گرم مثبت و کاتالاز منفی شناسایی و بر اساس نمونه و مورفولوژی کلنی کدگذاری گردیدند. در مرحله بعد باکتری هایی که در آزمون های آنتی بیوگرام, تخمیر قند و تولید گاز تفاوت هایی از خود نشان داده بودند برای شناسایی مولکولی انتخاب شدند. در نهایت محصولات PCR توالی یابی شدند و توالی ها در نرم افزار BLAST موردبررسی قرار گرفتند. نتایج توالی یابی با استفاده از سرور Ez Taxon آنالیز شد. نتایج نشان داد که سویه های جداشده از نوع پدیوکوکوس لولی, لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس فرمنتوم بودند. شیر مادران می تواند به عنوان منبعی از اسیدلاکتیک باکتری های پروبیوتیکی موردتوجه باشد که ممکن است نقش مهمی در پیشگیری ابتلا نوزادان به بیماری های عفونی داشته باشد. از طرفی تحقیق حاضر نشان دهنده کارایی انگشت نگاری ژنومی REP-PCR با کمک نشانگر (5 GTG) در بررسی روابط فیلوژنیک و تنوع ژنتیکی باکتری ها می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، مازیار، تفویضی، فرزانه، جعفری، پروانه، و تاج آبادی ابراهیمی، مریم. (1394). شناسایی و جداسازی اسیدلاکتیک باکتری ها از شیر مادر به روش مولکولی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 1(1)، 32-42. SID. https://sid.ir/paper/254852/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی مازیار، تفویضی فرزانه، جعفری پروانه، تاج آبادی ابراهیمی مریم. شناسایی و جداسازی اسیدلاکتیک باکتری ها از شیر مادر به روش مولکولی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1394؛1(1):32-42. Available from: https://sid.ir/paper/254852/fa

    IEEE: کپی

    مازیار کرمی، فرزانه تفویضی، پروانه جعفری، و مریم تاج آبادی ابراهیمی، “شناسایی و جداسازی اسیدلاکتیک باکتری ها از شیر مادر به روش مولکولی،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 1، no. 1، pp. 32–42، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254852/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button