مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,012
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 1126 | صفحه پایان 1139

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: تاکنون مطالعات زیادی در مورد فواید شیر مادر هم برای شیرخوار و هم برای مادران شیرده صورت گرفته است. شکی وجود ندارد که استفاده از شیر مادر برای هر دو گروه فواید و مزایای فراوانی دارد. شیر مادر نسبت به شیر خشک فواید بی شماری دارد که امروزه کمتر کسی از آن ها بی اطلاع است. از طرف دیگر, تغذیه کودک با شیر مادر می تواند خطر خونریزی های بعد از زایمان, انواع بیماری های عفونی, سرطان های پستان و تخمدان, کم خونی فقر آهن و حتی مرگ را کاهش دهد. در عین حال, عوامل متعددی وجود دارند که بر تغذیه انحصاری کودک با شیر مادر در 6 ماهه اول تولد تاثیر دارند و لازم است که این عوامل مورد بررسی قرار گیرند و اقدامات مقتضی در مورد رفع آن توسط سیستم های ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و کلینیک های سلامت مادران و کودکان به عمل آید. تحقیق حاضر با هدف بررسی این عوامل در شهر اصفهان طراحی و اجرا شده است.روش ها: این پژوهش, یک مطالعه توصیفی تحلیلی بود که در سال 1387 در سطح مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان به انجام رسید. حجم نمونه مورد نیاز این مطالعه با استفاده از فرمول برآورد حجم نمونه, تعداد 656 کودک شیرخوار در نظر گرفته شد. شیوه نمونه گیری به روش تصادفی آسان بود. اطلاعات مطالعه پس از ورود به رایانه توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و بدین منظور از آزمون های آماری  χ2و t-student استفاده شد.یافته ها: 537 نفر (81.9 درصد) از این نوزادان با شیر مادر تغذیه شدند و 119 نفر (18.1 درصد) از شیر خشک استفاده نمودند. از طرف دیگر, 236 نفر از پسران و 301 نفر از دختران از شیر مادر استفاده می کردند (87.9 درصد در مقابل 84.3 درصد)؛ در عین حال آزمون  χ2نشان داد توزیع فراوانی استفاده از شیر خشک در دو جنس تفاوت معنی دار ندارد.نتیجه گیری: عوامل متعددی مانند عامل توصیه استفاده از شیر خشک, مدت زمان استفاده, میزان آگاهی مادر, شغل مادر, نوع زایمان, رتبه تولد, فاصله با تولد قبلی, درآمد خانواده و وزن هنگام تولد از عوامل موثر در تغذیه کودک با شیر خشک می باشند و بایستی تمهیدات لازم جهت اصلاح آن توسط سیستم بهداشتی کشور به عمل آید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یقینی، امید، خامه، سمیه، دانش، فرزانه، مدرسی، محمدرضا، و صانعیان، حسین. (1389). مقایسه عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در اصفهان. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 28(117)، 1126-1139. SID. https://sid.ir/paper/50344/fa

    Vancouver: کپی

    یقینی امید، خامه سمیه، دانش فرزانه، مدرسی محمدرضا، صانعیان حسین. مقایسه عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در اصفهان. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1389؛28(117):1126-1139. Available from: https://sid.ir/paper/50344/fa

    IEEE: کپی

    امید یقینی، سمیه خامه، فرزانه دانش، محمدرضا مدرسی، و حسین صانعیان، “مقایسه عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر در اصفهان،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 28، no. 117، pp. 1126–1139، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50344/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button