مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

973
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

657
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن گزیلوالیگوساکارید بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در آب زرشک

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 72

چکیده

 امروزه به دلیل پرطرفدار شدن رژیم های گیاه خواری, عارضه عدم تحمل لاکتوز و وجود کلسترول در فرآورده های لبنی, تقاضا برای فرآورده های غیر لبنی پروبیوتیک افزایش یافته است.در این مطالعه اثر تخمیر و نگهداری یخچالی همراه با افزودن گزیلوالیگوساکارید (XOS), بر روی زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در آب زرشک بررسی شد. ابتدا گزیلوالیگوساکارید با سه غلظت 0.5, 1 و 1.5 درصد و باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس (با تعداد هر یک حداقل 108 cfu/ml) به آب زرشک اضافه شد. ویژگی های شیمیایی و میکروبی نمونه ها شامل pH, اسیدیته, مقدارکل قندهای احیاء کننده و قابلیت زیستی پروبیوتیک هابلافاصله پس از تلقیح, روزهای اول و دوم تخمیر و طی 21 روز نگهداری در دمای یخچال اندازه گیری گردید. نتایج حاصل نشان داد اثر نوع تیمار و زمان نگهداری بر ویژگی های شیمیایی و قابلیت زنده مانی باکتری های پروبیوتیک معنی دار است (P<0.05). سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس در مقایسه با بیفیدوباکتریوم لاکتیس توانست شرایط اسیدی آب زرشک را بهتر تحمل نموده وزنده مانی بیشتری را در آن نشان دهد و افزایش غلظت گزیلوالیگوساکارید تاثیری در بهبود زنده مانی آن نداشت هرچند سبب افزایش زنده مانی باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس گردید. نتایج تحقیق نشان داد که قابلیت زیستی پروبیوتیک ها به ویژه بیفیدوباکتریوم لاکتیس در آب زرشک به شدت کاهش می یابد اما افزودن ترکیبات پری بیوتیک مانند گزیلوالیگوساکارید می تواند زنده مانی باکتری اخیر را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقان نیری، رضوان، دانشی، محمد، و یاسینی اردکانی، سیدعلی. (1396). اثر افزودن گزیلوالیگوساکارید بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در آب زرشک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، 3(2 )، 57-72. SID. https://sid.ir/paper/254872/fa

    Vancouver: کپی

    دهقان نیری رضوان، دانشی محمد، یاسینی اردکانی سیدعلی. اثر افزودن گزیلوالیگوساکارید بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در آب زرشک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی[Internet]. 1396؛3(2 ):57-72. Available from: https://sid.ir/paper/254872/fa

    IEEE: کپی

    رضوان دهقان نیری، محمد دانشی، و سیدعلی یاسینی اردکانی، “اثر افزودن گزیلوالیگوساکارید بر زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در آب زرشک،” میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، vol. 3، no. 2 ، pp. 57–72، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا