مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

783
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تنش شوری بر صفات اگروفیزیولوژیک گندم نان و دوروم در مرحله گیاهچه ای

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثرات تنش شوری بر صفات زراعی و فیزیولوژیکی ارقام گندم نان و دوروم در مرحله گیاهچه ای انجام شد. تحمل به شوری ده رقم مختلف گندم در دو سطح شوری (شاهد و 6 دسیزیمنس بر متر) به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در شرایط هیدروپونیک مورد ارزیابی قرار گرفت. 14 صفت مختلف زراعی و فیزیولوژیکی (از جمله محتوای نسبی آب و غلظت یون های سدیم, پتاسیم و کلسیم) اندازه گیری شد. شوری باعث اختلاف معنی دار بر روی همه صفات اندازه گیری شده به جز وزن خشک ریشه و نسبت سدیم به کلسیم شد. ژنوتیپ های مورد مطالعه اختلاف معنی داری برای طول ریشه چه, طول برگ, وزن خشک گیاهچه , وزن خشک برگ, وزن خشک ریشه, محتوای نسبی آب برگ, محتوای یونی سدیم, پتاسیم, کلسیم, سدیم به پتاسیم و سدیم به کلسیم نشان دادند. با افزایش سطح شوری ژنوتیپ های مورد مطالعه کاهش معنی داری در صفات اندازه گیری شده نشان دادند. اثر متقابل شوری × رقم برای محتوای نسبی آب, غلظت سدیم, کلسیم و سدیم به کلسیم معنی دار بود. تیمار شوری منجر به افرایش مقدار سدیم و کاهش یون های پتاسیم و کلسیم در برگ شد. بیشترین مقدار وزن خشک ساقه (0.035 گرم), وزن خشک ریشه (0.024 گرم) و نسبت سدیم به کلسیم (1.71) متعلق به رقم الموت بود. بیشترین مقدارطول گیاهچه (12 سانتی متر) در رقم وریناک (گندم نان) مشاهده شد. رقم طوس (گندم نان) دارای بیشترین مقدار طول ریشه چه (14.63 سانتی متر), وزن خشک گیاهچه (0.057 گرم), محتوای نسبی آب (82.20), پتاسیم برگی (3.38 میلی گرم/گرم وزن خشک) و پایداری غشاء (0.59) و کمترین مقدار نسبت سدیم به پتاسیم (0.17) بود و در این مطالعه به عنوان ژنوتیپ برتر متحمل به شوری شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلکار، پوراندخت، کشاورز، لیلا، و صفاری، مهری. (1395). بررسی تاثیر تنش شوری بر صفات اگروفیزیولوژیک گندم نان و دوروم در مرحله گیاهچه ای. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 6(20)، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/255815/fa

    Vancouver: کپی

    گلکار پوراندخت، کشاورز لیلا، صفاری مهری. بررسی تاثیر تنش شوری بر صفات اگروفیزیولوژیک گندم نان و دوروم در مرحله گیاهچه ای. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1395؛6(20):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/255815/fa

    IEEE: کپی

    پوراندخت گلکار، لیلا کشاورز، و مهری صفاری، “بررسی تاثیر تنش شوری بر صفات اگروفیزیولوژیک گندم نان و دوروم در مرحله گیاهچه ای،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 6، no. 20، pp. 41–52، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255815/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا