مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,249
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر تغذیه کلسیم بر کاهش تنش اثرات شوری در مرحله گیاهچه ای گندم

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 35

کلیدواژه

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی کاهش اثر شوری با تغذیه کلسیم در مرحله گیاهچه ای گندم طرح ریزی شده است. سه ژنوتیپ زاگرس, اوپاتا / بووپگورسری به این منظور انتخاب شده اند. گیاهان در اطاقک رشد در محیط کشت هیدروپونیک و در شرایط کنترل شده با محیط کشت هوگلند تعدیل یافته کاشته شدند. تیمارها شامل صفر و 100 میلی مول کلرید سدیم هر یک همراه با 2.5 5 و 10 میلی مول یون کلسیم بود. شوری وزن خشک و سطح برگ گیاهان را به صورت معنی داری در سطح احتمال کمتر از 1 درصد گیاهان کاهش داد, ولی ژنوتیپ اوپاتا / بو با 18 درصد و پگو / سری با 14 درصد افزایش وزن خشک در تیمار 5 میلی مول کلرید کلیسیم همراه با شوری ( نسبت به 2.5 میلی مول کلرید کلسیم ) به صورت معنی داری کاهش وزن خشک و سطح برگ کمتری را نشان دادند. علی رغم افزایش معنی دار غلظت یون سدیم با تیمار شوری, تیمار 5 میلی مول کلرید کلسیم همراه با شوری باعث کاهش معنی دار غلظت یون سدیم در مقایسه با سایر تیمارهای کلسیم در ریشه کلیه ارقام و اندام هوای ژنوتیپ اوپاتا / بو شد. شوری جذب یون پتاسیم را کاهش داد. هرچند تیمار 5 میلی مول کلرید کلسیم غلظت یون پتاسیم را در تمامی ژنوتیپ ها به صورت معنی داری بهبود بخشید. علی رغم کاهش معنی دار غلظت یون کلسیم تحت تأثیر شوری, ازدیاد غلظت کلرید کلسیم در محیط کشت, افزایش معنی دار غلظت یون کلسیم را در هر سه ژنوتیپ سبب شد. این پژوهش نشان می دهد که کلرید کلسیم در حد5 میلی مول اثرات سمیت شوری را به ویژه در لاین اوپاتا / بو تخفیف داده و در نتیجه مقدار پروتئین ها را در مقایسه با تیمارهای دیگر کلسیم زیاد کرده است. بررسی های بیشتر در مرحله رشد زایشی ودر ژنوتیپهای دیگر توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حدادچی، غلامرضا، ایری، مراد، و عبدل زاده، احمد. (1380). بررسی تاثیر تغذیه کلسیم بر کاهش تنش اثرات شوری در مرحله گیاهچه ای گندم. پژوهش و سازندگی، 14(4 (پی آیند 53) در زراعت و باغبانی)، 28-35. SID. https://sid.ir/paper/19702/fa

    Vancouver: کپی

    حدادچی غلامرضا، ایری مراد، عبدل زاده احمد. بررسی تاثیر تغذیه کلسیم بر کاهش تنش اثرات شوری در مرحله گیاهچه ای گندم. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1380؛14(4 (پی آیند 53) در زراعت و باغبانی):28-35. Available from: https://sid.ir/paper/19702/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا حدادچی، مراد ایری، و احمد عبدل زاده، “بررسی تاثیر تغذیه کلسیم بر کاهش تنش اثرات شوری در مرحله گیاهچه ای گندم،” پژوهش و سازندگی، vol. 14، no. 4 (پی آیند 53) در زراعت و باغبانی، pp. 28–35، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19702/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا