مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,076
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تولید استر استئاریک اسید سوربیتن

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 24

چکیده

 استر استئاریک اسید سوربیتن به عنوان امولسیوفایر در صنایع خوراکی, دارویی, بهداشتی و آرایشی کاربرد دارد. سوربیتن استرها از واکنش یک قند با یک اسید چرب تولید می شوند. سوربیتول مولکول قند تشکیل دهنده این فراورده و اسید چرب آن استئاریک اسید است. تولید سوربیتن استر به دو روش تک مرحله ای و دو مرحله ای امکان پذیر است. در این پژوهش, روش دو مرحله ای به دلیل برتری های آن نسبت به روش تک مرحله ای انتخاب شد. برای مرحله اول و دوم واکنش, چند کاتالیست مشخص شد و توانایی آنها در انجام واکنش بررسی و مقایسه شد. فسفریک اسید به عنوان کاتالیست مناسب انتخاب شد و برای این کاتالیست تاثیر دما, فشار و غلظت کاتالیست در سرعت واکنش بررسی شد. نتیجه ها نشان داد که سرعت واکنش آب گیری مولکولی در حضور فسفریک اسید به عنوان کاتالیست, با دما و غلظت کاتالیست نسبت مستقیم دارد ولی با فشار نسبت عکس دارد. در مرحله دوم واکنش, کاتالیست بازی به عنوان کاتالیست بهینه انتخاب و واکنش استری شدن در حضور کاتالیست بازی انجام شد. تغییر کشش سطحی برای امولسیفایر تولید شده با افزودن مقدارهای متفاوت سوربیتن استر تولیدی به آب اندازه گیری شد. سوربیتن استر تولیدی کشش سطحی آب را کم می کرد. غلظت بحرانی میسل های (CMC) آن در حلال آب برابر 15 mg/L و عدد صابونی فراورده پایانی برابر 174 بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امین محلاتی، علیرضا، و عالم زاده، ایران. (1393). بررسی تولید استر استئاریک اسید سوربیتن. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، 33(3)، 19-24. SID. https://sid.ir/paper/26148/fa

    Vancouver: کپی

    امین محلاتی علیرضا، عالم زاده ایران. بررسی تولید استر استئاریک اسید سوربیتن. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)[Internet]. 1393؛33(3):19-24. Available from: https://sid.ir/paper/26148/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا امین محلاتی، و ایران عالم زاده، “بررسی تولید استر استئاریک اسید سوربیتن،” شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، vol. 33، no. 3، pp. 19–24، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26148/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button