Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

565
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر عناصر روی و منگنز بر عملکرد و ویژگی های کیفی سیر سفید همدان

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 134

چکیده

 به دلیل اهمیت دارویی و غذایی سیر, مصرف جهانی آن رو به افزایش است. بنابراین, تولید محصولی با کیفیت بالاتر بر قابلیت بازارپسندی آن اثر قابل ملاحظه ای می گذارد. لذا جهت بررسی اثرهای عناصر روی و منگنز بر عملکرد, کیفیت و بازارپسندی سیر, این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل, در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی, با سه تکرار, در استان همدان و در طی سالهای 91-1389 اجرا شد. فاکتورها شامل کود روی در چهار سطح (صفر, 20, 40 و 60 کیلوگرم در هکتار سولفات روی پودری 33 درصد (ZnSO4. H2O)) و کود منگنز در سه سطح (صفر, 20 و 40 کیلوگرم در هکتار سولفات منگنز 31 درصد (MnSO4. H2O)) بود. نتایج ادغام شده دو سال نشان داد اثر اصلی روی بر عملکرد سیر, مقدار روی برگ و سوخ, اسید پیرویک غیرآنزیمی و مواد جامد محلول در سطح احتمال پنج درصد معنی دار شد. بیشترین عملکرد از تیمار مصرف 20 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و به مقدار 7997 کیلوگرم در هکتار و کمترین آن از تیمار عدم مصرف کود روی و به مقدار 6099 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. اثر اصلی منگنز بر عملکرد و غلظت مواد جامد محلول درسطح احتمال پنج درصد معنی دار شد و با افزایش مصرف منگنز, عملکرد روند افزایشی نشان داد. ولی اثر منگنز بر سایر فاکتورهای اندازه گیری شده معنی دار نگردید. اثر متقابل دو جانبه روی و منگنز بر تعداد سیرچه ها و غلظت مواد جامد محلول معنی دار گردید. در مجموع, مصرف 20 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و 40 کیلوگرم در هکتار سولفات منگنز برای افزایش عملکرد و بهبود برخی ویژگی های کیفی سیر برای مناطق و شرایط مشابه با شرایط پژوهش حاضر, قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مطلبی فرد، رحیم، و بیات، فریبا. (1398). تأثیر عناصر روی و منگنز بر عملکرد و ویژگی های کیفی سیر سفید همدان. تحقیقات کاربردی خاک، 7(2)، 123-134. SID. https://sid.ir/paper/261881/fa

    Vancouver: کپی

    مطلبی فرد رحیم، بیات فریبا. تأثیر عناصر روی و منگنز بر عملکرد و ویژگی های کیفی سیر سفید همدان. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1398؛7(2):123-134. Available from: https://sid.ir/paper/261881/fa

    IEEE: کپی

    رحیم مطلبی فرد، و فریبا بیات، “تأثیر عناصر روی و منگنز بر عملکرد و ویژگی های کیفی سیر سفید همدان،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 7، no. 2، pp. 123–134، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261881/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا