مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت فیزیولوژیکی بذرهای سویا تحت تاثیر کمبودهای آب و نو

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 به منظور تعیین بهترین مرحله رشد سویا که در آن حداکثر کیفیت بذر تحت شرایط مختلف سایه اندازی (S 1 , S 2 و S 3 : به ترتیب 0, 35 و 75% سایه) و تیمارهای آبیاری (I 1 , I 2 , I 3 و I 4 : به ترتیب آبیاری پس از 60, 90, 120 و 150 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A) به دست آید, دو آزمایش مزرعه ای به صورت طرح کرت های خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال های 1390 و 1391 اجرا شد. بذرها در فواصل پنج روز و در هشت مرحله برداشت شدند. حداکثر وزن دانه (رسیدگی وزنی) در 54-41 روز پس از گلدهی به دست آمد. دوره پر شدن دانه با کاهش میزان آب کاهش یافت, ولی در اثر سایه اندازی افزایش پیدا کرد. در نتیجه, حداکثر وزن دانه, سرعت جوانه زنی و وزن خشک گیاهچه بذرهای متعلق به گیاهات تحت سایه بیشتر از گیاهان بدون سایه بود. با وجود این, حداقل هدایت الکتریکی و حداکثر درصد جوانه زنی بذرهای حاصل از گیاهان رشد یافته در سایه و نور کامل خورشید تحت تیمارهای مختلف آبیاری تقریبا مشابه بود. حداکثر ویژگی های کیفیت بذر 1 تا 9 روز پس از رسیدگی وزنی به دست آمد که بستگی به میزان دسترسی به نور و فواصل آبیاری داشت. در برداشت های زود هنگام به دلیل عدم رسیدگی و در برداشت های دیر هنگام به دلیل پیری, کیفیت فیزیولوژیکی دانه پایین بود. می توان نتیجه گرفت که امکان تولید بذرهای سویا با کیفیت بالا در تیمارهای مختلف آبیاری و سایه اندازی وجود دارد, به شرطی که میزان رطوبت بذرها در زمان برداشت در حدود 20-16% باشد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی گلعذانی، کاظم، بخشی، جواد، دلیل، بهاره، و مقدم واحد، محمد. (1394). کیفیت فیزیولوژیکی بذرهای سویا تحت تاثیر کمبودهای آب و نو. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، 5(2 )، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/263139/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی گلعذانی کاظم، بخشی جواد، دلیل بهاره، مقدم واحد محمد. کیفیت فیزیولوژیکی بذرهای سویا تحت تاثیر کمبودهای آب و نو. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان[Internet]. 1394؛5(2 ):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/263139/fa

    IEEE: کپی

    کاظم قاسمی گلعذانی، جواد بخشی، بهاره دلیل، و محمد مقدم واحد، “کیفیت فیزیولوژیکی بذرهای سویا تحت تاثیر کمبودهای آب و نو،” مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان، vol. 5، no. 2 ، pp. 11–18، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/263139/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا