مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,262
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر اسید جاسمونیک و اسید هیومیک بر برخی شاخص های جوانه زنی بذر چای ترش (Hibiscus sabdariffa) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 18

چکیده

 این پژوهش به منظور مطالعه اثر هورمون های رشد آلی اسید جاسمونیک و اسید هیومیک بر برخی شاخص های جوانه زنی چای ترش تحت تنش شوری, به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل اول شامل تنش شوری حاصل از کلرید سدیم در چهار سطح (0, 70, 140 و 210 میلی مولار), عامل دوم شامل اسید جاسمونیک در چهار سطح (0, 50, 150 و 200 میلی مولار) و عامل سوم شامل اسید هیومیک در سه سطح (0, 40 و 80 میلی مولار) بود. نتایج نشان داد که سطوح مختلف شوری بر تمامی صفات موردبررسی به جز نسبت ساقه چه به ریشه چه اثر معنی داری داشت. با افزایش شدت تنش شوری از 70 به 210 میلی مولار درصد جوانه زنی (39 درصد), سرعت جوانه زنی (55 درصد), وزن تر و خشک گیاهچه (45 درصد), طول ریشه چه (30 درصد) و ساقه چه (42 درصدی), طول گیاهچه (37 درصد) و شاخص طولی (67 درصد) و وزنی بنیه (61 درصد) نسبت به شاهد کاهش یافت, اما شاخص طولی بنیه افزایش یافت. استفاده از اسید جاسمونیک و اسید هیومیک بر میزان صفات موردبررسی تاثیر معنی دار داشت. برهم کنش سه جانبه شوری و هورمون بر روی صفات وزن تر و خشک گیاهچه, طول ریشه چه, درصد جوانه زنی, شاخص وزنی بنیه و متوسط زمان لازم 50 درصد جوانه زنی معنی دار شد. با توجه به اینکه بیشترین میزان طول ریشه چه, وزن تر و وزن خشک گیاهچه متعلق به برهم کنش اسید هیومیک و اسید جاسمونیک در عدم حضور شوری بوده و از طرفی نیز در حضور 80 میلی مولار اسید هیومیک, گیاه چای ترش می تواند تا 140 میلی مولار شوری را تحمل کند و دچار کاهش طول ریشه چه نشود و با افزایش اسید جاسمونیک (200 میلی مولار) نیز جوانه زنی بیشتر شده, لذا می توان نتیجه گرفت که استفاده از برهم کنش اسید جاسمونیک و اسید هیومیک می تواند هم میزان جوانه زنی را بهبود بخشد و هم با افزایش طول ریشه چه به گیاه کمک کرده تا بهتر بتواند شرایط کم آبی را تحمل کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزاد، حمیده، فاضلی نسب، بهمن، و سبحانی زاده، علی. (1396). مطالعه اثر اسید جاسمونیک و اسید هیومیک بر برخی شاخص های جوانه زنی بذر چای ترش (Hibiscus sabdariffa) تحت تنش شوری. پژوهشهای بذر ایران، 4(1 )، 1-18. SID. https://sid.ir/paper/263544/fa

    Vancouver: کپی

    آزاد حمیده، فاضلی نسب بهمن، سبحانی زاده علی. مطالعه اثر اسید جاسمونیک و اسید هیومیک بر برخی شاخص های جوانه زنی بذر چای ترش (Hibiscus sabdariffa) تحت تنش شوری. پژوهشهای بذر ایران[Internet]. 1396؛4(1 ):1-18. Available from: https://sid.ir/paper/263544/fa

    IEEE: کپی

    حمیده آزاد، بهمن فاضلی نسب، و علی سبحانی زاده، “مطالعه اثر اسید جاسمونیک و اسید هیومیک بر برخی شاخص های جوانه زنی بذر چای ترش (Hibiscus sabdariffa) تحت تنش شوری،” پژوهشهای بذر ایران، vol. 4، no. 1 ، pp. 1–18، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/263544/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button