Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

312
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

454
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح آبیاری و محلول پاشی (سولفات روی، اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر خصوصیات رشدی، عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. )

صفحات

 صفحه شروع 661 | صفحه پایان 674

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سطوح آبیاری و محلول پاشی (سولفات روی, اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر روی چای ترش آزمایشی در سال 1392 در مزرعه ای در سرابله از توابع شهرستان سیروان واقع در استان ایلام در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت اسپلیت پلات با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل عامل اصلی آبیاری با سه سطح 100, 130 و 160 میلی متر تبخیر از تشتک کلاس A و عامل فرعی محلول پاشی با چهار سطح شامل اسید هیومیک, سولفات روی, اسید سالیسیلیک و شاهد بودند. نتایج به دست آمده در تیمار سطوح آبیاری نشان داد که بیشترین تعداد میوه در بوته در تیمار 100 میلی متر تبخیر به میزان 56. 34 و کمترین تعداد میوه در بوته در تیمار 160 میلی متر تبخیر به میزان 45. 27 به دست آمد. با محلول پاشی اسید سالیسیلیک بیشترینمیزان آنتوسیانین به میزان 0. 26 (میکروگرم بر میلی لیتر) و کمترین میزان هم در حالت عدم محلول پاشی (شاهد) به میزان 0. 2 (میکروگرم بر میلی لیتر) به دست آمد. نتایج به دست آمده در تیمار آبیاری نشان داد که بیشترین اسانس در تیمار 160 میلی متر تبخیر به میزان 2. 21 درصد و کمترین اسانس در تیمار 100 میلی متر تبخیر به میزان 1. 98 درصد به دست آمد. به طورکلی نتایج این تحقیق نشان داد تنش خشکی سبب کاهش عملکرد کمی و کیفی در چای ترش می شود. همچنین استفاده از محلول پاشی (اسید سالیسیلیک و سولفات روی و اسید هیومیک) در بهبود اثرات تنش خشکی و عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی چای ترش نقش بسزایی دارد. محلول پاشی سولفات روی به عنوان بهترین تیمار برای افزایش اسانس مشخص شد, از طرف دیگر سالیسیلیک اسید بیشترین تأثیر را بر افزایش وزن میوه داشت ولی ازآنجاکه اختلاف معنی داری با سولفات روی نداشت, لذا سولفات روی به عنوان بهترین تیمار مشخص شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی، امین، و بهامین، صادق. (1397). تأثیر سطوح آبیاری و محلول پاشی (سولفات روی, اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر خصوصیات رشدی, عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ). تنش های محیطی در علوم زراعی، 11(3 )، 661-674. SID. https://sid.ir/paper/402562/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی امین، بهامین صادق. تأثیر سطوح آبیاری و محلول پاشی (سولفات روی, اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر خصوصیات رشدی, عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. ). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1397؛11(3 ):661-674. Available from: https://sid.ir/paper/402562/fa

    IEEE: کپی

    امین فتحی، و صادق بهامین، “تأثیر سطوح آبیاری و محلول پاشی (سولفات روی, اسید هیومیک و اسید سالیسیلیک) بر خصوصیات رشدی, عملکرد و اجزای عملکرد چای ترش (Hibiscus sabdariffa L. )،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 11، no. 3 ، pp. 661–674، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402562/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا