Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

552
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر کیفیت میکروبی فیله ماهی شوریده (Otolithes rubber) در شرایط نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 31

چکیده

 در این پژوهش فیله های ماهی شوریده تحت تاثیر غلظت های مختلف (0.5, 1 و 2 درصد) عصاره الکلی خیار دریاییHolothuria leucospilota قرار گرفت و سپس تحت خلا بسته بندی شد. فیله های بسته بندی شده به مدت 16 روز در یخچال در دمای 4 سانتی گراد نگهداری شد و هر 4 روز یک بار آزمایش های میکروبی شامل شمارش مجموع باکتری های کل, باکتری های سودوموناس, انتروباکتریاسه و باکتری های تولیدکننده سولفید هیدروژن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مجموع باکتری های کل در همه تیمارها با گذشت زمان افزایش یافت و بیشترین مقدار این شاخص در همه تیمارها در روز 12 نگهداری مشاهده شد. باکتری سودوموناس, انتروباکتریاسه و باکتری های تولیدکننده سولفید هیدروژن در طول دوره نگهداری در نمونه شاهد به طور معنی داری بیش از نمونه های تیمار شده با عصاره بود. در نمونه های تیمار شده با عصاره 2 درصد تا روز 4 نگهداری باکتری سودوموناس مشاهده نشد. انتروباکتریاسه نیز در تیمارهای 1 و 2 درصد تا روز 8 نگهداری دیده نشد. در تیمار 2 درصد تا روز 12, در تیمار 1 درصد تا روز 8 و در تیمار 0.5 درصد تا روز 4 هیچ گونه باکتری تولیدکننده سولفید هیدروژن مشاهده نشد. نتایج حاکی از آن است که عصاره خیار دریایی بر روی نمونه های ماهی در حفظ کیفیت مطلوب آن ها و افزایش مدت زمان نگهداری در شرایط سرد, تاثیر بسزایی دارد. شایان ذکر است که عصاره 2 درصد نسبت به سایر غلظت های عصاره در افزایش ماندگاری فیله های ماهی شوریده اثر بیشتری داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضاییان، حنانه، حسینی، سیدولی، مطلبی مغانجوق، عباسعلی، میرواقفی، علیرضا، و ضیایی، کبری. (1397). بررسی اثر عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر کیفیت میکروبی فیله ماهی شوریده (Otolithes rubber) در شرایط نگهداری در یخچال. علوم آبزی پروری، 6(8 )، 23-31. SID. https://sid.ir/paper/265614/fa

    Vancouver: کپی

    رضاییان حنانه، حسینی سیدولی، مطلبی مغانجوق عباسعلی، میرواقفی علیرضا، ضیایی کبری. بررسی اثر عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر کیفیت میکروبی فیله ماهی شوریده (Otolithes rubber) در شرایط نگهداری در یخچال. علوم آبزی پروری[Internet]. 1397؛6(8 ):23-31. Available from: https://sid.ir/paper/265614/fa

    IEEE: کپی

    حنانه رضاییان، سیدولی حسینی، عباسعلی مطلبی مغانجوق، علیرضا میرواقفی، و کبری ضیایی، “بررسی اثر عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر کیفیت میکروبی فیله ماهی شوریده (Otolithes rubber) در شرایط نگهداری در یخچال،” علوم آبزی پروری، vol. 6، no. 8 ، pp. 23–31، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/265614/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا