Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

739
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده در خلا در شرایط نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 37

چکیده

 در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصاره خیار دریایی درغلظت های مختلف (0, 0.5, 1 و 2 درصد) بر ماندگاری فیله های قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلا و نگهداری شده در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. فیله ها به مدت 16 روز در یخچال (دمای 0.5±4 درجه سانتیگراد) نگهداری و هر 4 روز یکبار آزمون های میکروبی (شامل بار باکتریایی کل, سودوموناس, انتروباکتریاسه و باکتری‏های تولید کننده سولفید هیدروژن) بر روی نمونه ها انجام شد. مقادیر اندازه گیری شده جمعیت سودوموناس ها, انتروباکتریاسه و باکتری های تولید کننده گاز سولفید هیدروژن در طول دوره نگهداری, در نمونه های تیمار شده با عصاره خیار دریایی بطور معنی‏ داری کمتر از نمونه های شاهد بود. همچنین در بین غلظت های مختلف عصاره, عصاره 2 درصد بیشترین اثر ضدباکتری را نشان داد. یافته های تحقیق حاضر نشان داد که عصاره خیار دریایی احتمالا بواسطه دارا بودن ترکیبات زیستی با خاصیت ضدباکتریایی, می‏تواند بعنوان یک نگهدارنده طبیعی برای فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در زمان نگهداری کوتاه مدت آنها (نگهداری در شرایط سرد مانند نگهداری در یخچال) مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضاییان، حنانه، حسینی، سیدولی، مطلبی مغانجوق، عباسعلی، و میرواقفی، علیرضا. (1395). بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده در خلا در شرایط نگهداری در یخچال. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 69(1)، 29-37. SID. https://sid.ir/paper/161922/fa

    Vancouver: کپی

    رضاییان حنانه، حسینی سیدولی، مطلبی مغانجوق عباسعلی، میرواقفی علیرضا. بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده در خلا در شرایط نگهداری در یخچال. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1395؛69(1):29-37. Available from: https://sid.ir/paper/161922/fa

    IEEE: کپی

    حنانه رضاییان، سیدولی حسینی، عباسعلی مطلبی مغانجوق، و علیرضا میرواقفی، “بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده در خلا در شرایط نگهداری در یخچال،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 69، no. 1، pp. 29–37، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161922/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا