مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه برخی تغییرات بیوشیمیایی در ژنوتیپ های پنبه در شرایط آبیاری با آب شور

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 44

چکیده

 پژوهش حاضر در سال زراعی 94-1393 به منظور بررسی اثرات شوری آب آبیاری بر برخی تغییرات بیوشیمیایی ژنوتیپ های پرتوتابی شده موتانت پنبه در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با استفاده از آزمایش کرت های خرد شده بر پایه ی طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح آب آبیاری با شوری های 4 (شاهد), 8 و 12 دسی زیمنس بر متر به عنوان کرت های اصلی و سه ژنوتیپ شایان, موتانت ال-ام-1673 و ال ام-1303 به عنوان کرت های فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد اثر آبیاری با آب شور بر همه ویژگی ها به جز قندهای احیایی و غیراحیایی از نظر آماری معنی دار بود. اثر ژنوتیپ فقط بر میزان نشاسته و برهمکنش آبیاری با آب شور و ژنوتیپ بر قندهای محلول و قندهای غیر احیایی, نشاسته و کاروتنوئید معنی دار بود. در شرایط آبیاری با شوری 12 دسی زیمنس بر متر میزان پروتئین محلول و قندهای محلول به میزان 50 درصد و پرولین به میزان 45 درصد نسبت به شاهد افزایش یافت. فعالیت آنزیم پراکسیداز در شوری 8 نسبت به شوری 12 دسی زیمنس بر متر به میزان 28 درصد افزایش یافت. افزایش شوری سبب کاهش میزان کلروفیل (40 درصد نسبت به شوری 8 دسی زیمنس بر متر) و افزایش رنگیزه های کمکی از جمله کاروتنوئیدها (50 درصد) و آنتوسیانین ها (23 درصد) شد. عدم اختلاف معنی دار بین ژنوتیپ ها در اکثر صفات و با توجه به خصوصیت تحمل به شوری ژنوتیپ شایان می توان نتیجه گرفت که دو ژنوتیپ ال ام 1303 و ال ام 1673 نیز همانند ژنوتیپ شایان دارای تحمل بالایی به شوری هستند. با توجه به بالاتر بودن میزان قندهای محلول, قندهای احیایی و کاروتنوئید در ژنوتیپ ال ام 1303, می توان نتیجه گرفت که این ژنوتیپ از وضعیت فیزیولوژیک بهتری در برابر شوری نسبت به ژنوتیپ شایان برخوردار باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفرآقایی، مجید، زینلی، ابراهیم، گالشی، سراله، و سلطانی، افشین. (1395). مطالعه برخی تغییرات بیوشیمیایی در ژنوتیپ های پنبه در شرایط آبیاری با آب شور. پژوهش های پنبه ایران، 4(2 )، 27-44. SID. https://sid.ir/paper/266193/fa

    Vancouver: کپی

    جعفرآقایی مجید، زینلی ابراهیم، گالشی سراله، سلطانی افشین. مطالعه برخی تغییرات بیوشیمیایی در ژنوتیپ های پنبه در شرایط آبیاری با آب شور. پژوهش های پنبه ایران[Internet]. 1395؛4(2 ):27-44. Available from: https://sid.ir/paper/266193/fa

    IEEE: کپی

    مجید جعفرآقایی، ابراهیم زینلی، سراله گالشی، و افشین سلطانی، “مطالعه برخی تغییرات بیوشیمیایی در ژنوتیپ های پنبه در شرایط آبیاری با آب شور،” پژوهش های پنبه ایران، vol. 4، no. 2 ، pp. 27–44، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/266193/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button