مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,007
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,238
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برخی اثرهای مصرف زیاد نانو مواد در تغذیه گیاهان

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 194

چکیده

 ورود نانوفناوری به عرصه های مختلف علمی و صنعتی, دستاوردهای نوینی را ایجاد کرده است. این فناوری با کوچک کردن اندازه مواد موجب بروز ویژگی هایی از آنها می شود که قبلاً وجود نداشت یا محسوس نبود. هرچند نانوفناوری موجب بهبود برخی ویژگی های کودها شده است و بررسی های متعددی اثرهای مثبت آنها را در گیاهان مختلف گزارش کرده اند اما باید متذکر شد که اکثر این بررسی ها آزمایشگاهی بوده و مدت رشد گیاهان بسیار کوتاه در نظر گرفته شده و در بسیاری از موارد نیز تنها به جوانه زنی بذرها اکتفا شده است. به علاوه, گزارش های زیادی نیز وجود دارند که پی آمدهای مصرف نانومواد را در گیاهان نشان می دهند. برای مثال, نانوذرات عناصری همچون آلومینیم, آهن, روی, تیتانیم, نیکل و نقره, نانوذرات هیدورکسی آپاتیت و نانو لوله های کربنی در گیاهان پیاز, ماش, چچم, برنج, لوبیا, ذرت, خیار, سورگوم و گوجه فرنگی موجب کاهش رشد شده است. بنابراین, لازم است قبل از استفاده از نانومواد به عنوان کود, پژوهش های کاملی از تعامل آنها با گیاهان و سرنوشت نهایی این مواد در گیاه و زنجیره غذایی انجام شود. از طرف دیگر, چون گیاهان در ابتدای زنجیره غذایی قرار دارند ورود و تجمع نانومواد به داخل آنها, می تواند موجب ورود نانومواد به زنجیره غذایی شده و نانومواد را به سطوح بالاتر این زنجیره و به ویژه انسان ها انتقال دهد. این مقاله به بررسی اثر غلظت های زیاد نانومواد بر رشد برخی گیاهان, آسیب های ناشی از آنها و نیز توان جذب و انباشتگی نانوذرات توسط گیاهان می پردازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقصودی، محمدرضا، و نجفی، نصرت اله. (1397). برخی اثرهای مصرف زیاد نانو مواد در تغذیه گیاهان. مدیریت اراضی، 6(2 )، 179-194. SID. https://sid.ir/paper/267741/fa

    Vancouver: کپی

    مقصودی محمدرضا، نجفی نصرت اله. برخی اثرهای مصرف زیاد نانو مواد در تغذیه گیاهان. مدیریت اراضی[Internet]. 1397؛6(2 ):179-194. Available from: https://sid.ir/paper/267741/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا مقصودی، و نصرت اله نجفی، “برخی اثرهای مصرف زیاد نانو مواد در تغذیه گیاهان،” مدیریت اراضی، vol. 6، no. 2 ، pp. 179–194، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267741/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button