مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,008
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ایمنی و بهداشت مواد غذایی از منظر اسلام (مقاله مروری)

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 143

چکیده

 سابقه و هدف ارتباط غذا با سلامت روح و جسم از مسائلی است که در جهان بینی توحیدی و مکتب اسلام به آن اشاره شده است. آیه «وننزل من القرآن ما هو شفاء ورحمه للمومنین» موید اثر گذار ی آموزه های دینی در مفهوم ایمنی غذایی است. هدف این مطالعه بررسی رهنمودهای قرآنی در زمینه ایمنی و بهداشت مواد غذایی از منظر اسلام بود. روش کار این مطالعه مروری با هدف تحقیق در نظام سلامت از طریق بررسی های کتابخانه ای منابع معتبر و آموزه های دینی, بر گزیده ای از آیات قرآنی, احادیث معتبر معصومان (ع), تفاسیر قرآنی مهم و کتاب هایی در شرح احادیث و روایات مرتبط با بهداشت و ایمنی مواد غذایی در پایگاه های اطلاعاتی ملی و بین المللی؛ با اتکا بر ابزار گردآوری, مطالعه, تفحص و تعمق و با الهام گیری از آموخته های حکیمان تمدن اسلامی به رهنمودهای ایمنی و بهداشت مواد غذایی انجام شد. پس از دسته بندی, تجزیه و تحلیل و یکپارچه سازی نتایج گزارش شد. مولفان مقاله هیچ گونه تضاد منافعی گزارش نکرده اند. یافته ها حدود 250 آیه قرآنی و ده ها روایت از معصومان (ع) بر اهمیت غذا و تغذیه دلالت می کند. در قرآن کریم 48 بار واژه طعام, 107 بار واژه اکل و 39 بار واژه شراب آورده شده که در آیات مرتبط با طعام, شش بار به حلال بودن غذاها اشاره؛ و در تفاسیر مختلف به اهمیت تغذیه جسم در روح تاکید شده است. نگرش به غذا به عنوان آیه ای در شناخت خدا, باورمندی به رازقیت الهی, برخورداری از نیت الهی در مصرف, ادای حقوق نیازمندان به هنگام مصرف, پاکیزگی غذا, تنوع غذایی, التزام به غذای حلال و پرهیز از غذای حرام مهم ترین راهبردهای نگرشی و رفتاری ایمنی غذایی با نگاه اسلامی است. به علاوه, از مهم ترین نتایج التزام راهبردهای ایمنی غذایی, کرامت انسان شمرده شده است. نتیجه گیری از آنجا که در آموزه های وحیانی, تغذیه سالم شامل جنبه های جسمی, روانی, معنوی و اجتماعی است؛ ضروری است سیاست گذاران عرصه سلامت به رویکرد تغذیه ای اسلام توجه کنند تا سلامت همه جانبه واقعی یا جامع نگر در جامعه حاصل گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بیگلری، حامد، درگاهی، عبداله، وزیری، یاسر، ایوان بقا، ریحانه، حامی، مهسا، و پورصادقیان، محسن. (1399). ایمنی و بهداشت مواد غذایی از منظر اسلام (مقاله مروری). پژوهش در دین و سلامت، 6(1 )، 131-143. SID. https://sid.ir/paper/372426/fa

    Vancouver: کپی

    بیگلری حامد، درگاهی عبداله، وزیری یاسر، ایوان بقا ریحانه، حامی مهسا، پورصادقیان محسن. ایمنی و بهداشت مواد غذایی از منظر اسلام (مقاله مروری). پژوهش در دین و سلامت[Internet]. 1399؛6(1 ):131-143. Available from: https://sid.ir/paper/372426/fa

    IEEE: کپی

    حامد بیگلری، عبداله درگاهی، یاسر وزیری، ریحانه ایوان بقا، مهسا حامی، و محسن پورصادقیان، “ایمنی و بهداشت مواد غذایی از منظر اسلام (مقاله مروری)،” پژوهش در دین و سلامت، vol. 6، no. 1 ، pp. 131–143، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372426/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button