مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر غلظت های مختلف عناصر غذایی محیط کشت بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. )

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

چکیده

 جوانه زنی درون شیشه ای تکنیکی موثر برای درک جنبه های اساسی و کاربردی بیولوژی دانه گرده محسوب می شود. در این آزمایش, اثر غلظت های مختلف اسید بوریک (0, 50, 100 و 200 میلی گرم در لیتر), نیترات کلسیم (0, 100, 200 و 300 میلی گرم در لیتر), سولفات منیزیم (0, 100, 200 و 300 میلی گرم در لیتر) و نیترات پتاسیم (0, 100, 200 و 300 میلی گرم در لیتر) روی جوانه زنی درون شیشه ای 4 رقم خرما ( غنامی قرمز, نر پاکوتاه, سبز پرک و وردی) ارزیابی گردید. نتایج نشان داد اثر غلظت عناصر محیط کشت بر درصد جوانه زنی دانه گرده ارقام نر مورد آزمایش معنی داری بود. جوانه زنی دانه گرده ارقام خرما با افزایش غلظت نیترات کلسیم در محیط کشت تا 300 میلی گرم در لیتر افزایش یافت, در صورتی که در غلظت های مختلف اسید بوریک و نیترات پتاسیم, جوانه زنی تا غلظت 100 میلی گرم در لیتر افزایش و به تدریج در غلظت های بالاتر تا 200 و 300 میلی گرم در لیتر به ترتیب کاهش نشان داد. جوانه زنی دانه گرده به طور معنی داری در غلظت 200 میلی گرم در لیتر سولفات منیزیم نسبت به سایر غلظت ها بالاتر بود. بین ارقام مختلف از نظر جوانه زنی دانه گرده در محیط های کشت مختلف, تفاوت معنی داری وجود داشت. در غلظت های بهینه بر, کلسیم, منیزیم و پتاسیم بیشترین جوانه زنی دانه گرده در رقم نر پاکوتاه بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بروجردنیا، مریم. (1396). اثر غلظت های مختلف عناصر غذایی محیط کشت بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. ). پژوهش های میوه کاری، 2(1 )، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/267874/fa

    Vancouver: کپی

    بروجردنیا مریم. اثر غلظت های مختلف عناصر غذایی محیط کشت بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. ). پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1396؛2(1 ):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/267874/fa

    IEEE: کپی

    مریم بروجردنیا، “اثر غلظت های مختلف عناصر غذایی محیط کشت بر جوانه زنی درون شیشه ای دانه گرده ارقام مختلف خرما (Phoenix dactylifera L. )،” پژوهش های میوه کاری، vol. 2، no. 1 ، pp. 31–44، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button