مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر ژنوتیپ های مختلف گرده زا بر برخی ویژگی های کمی، کیفی و عملکرد خرمای کشت بافتی رقم "زاهدی"

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 53

چکیده

 خرما یکی از مهمترین محصولات باغی کشور می باشد و کیفیت و عملکرد میوه این درخت تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی به ویژه نوع منبع گرده می باشد. به منظور بررسی تأثیر منابع مختلف گرده بر خصوصیات کمی و کیفی میوه خرمای کشت بافتی رقم"زاهدی", آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه ژنوتیپ گرده زا (M001, M002 و M003) و مراحل مختلف رشدی میوه (خارک, رطب و تمر) و در چهار تکرار انجام گردید. خصوصیات کمی و کیفی میوه در مراحل مختلف رشدی میوه (خارک, رطب و تمر) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که طول, قطر, وزن میوه و هسته, pH, اسیدیته قابل تیتر (TA), مواد جامد محلول(TSS) وTSS/TA, قند کل و عملکرد تحت تأثیر ژنوتیپ گرده زا و مرحله رشد میوه واقع شده است. در همه ژنوتیپ های مورد مطالعه, اندازه و حجم میوه و هسته و مقدار TA میوه از مرحله خارک به مرحله تمر کاهش و مقدار TSS, pH, نسبت TSS/TA و مقدار قند کل افزایش معنی داری یافت. مشخص گردید که ژنوتیپ نر M003 در مقایسه با سایر ژنوتیپ های نر مورد بررسی, باعث بهبود خصوصیات کمی و کیفی میوه و در نهایت افزایش عملکرد (9/28 کیلوگرم) خرمای رقم "زاهدی" می گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیاه سر، مصیب، خضری، مسعود، و توسلیان، ایرج. (1396). تأثیر ژنوتیپ های مختلف گرده زا بر برخی ویژگی های کمی, کیفی و عملکرد خرمای کشت بافتی رقم "زاهدی". پژوهش های میوه کاری، 2(2 )، 41-53. SID. https://sid.ir/paper/267878/fa

    Vancouver: کپی

    سیاه سر مصیب، خضری مسعود، توسلیان ایرج. تأثیر ژنوتیپ های مختلف گرده زا بر برخی ویژگی های کمی, کیفی و عملکرد خرمای کشت بافتی رقم "زاهدی". پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1396؛2(2 ):41-53. Available from: https://sid.ir/paper/267878/fa

    IEEE: کپی

    مصیب سیاه سر، مسعود خضری، و ایرج توسلیان، “تأثیر ژنوتیپ های مختلف گرده زا بر برخی ویژگی های کمی, کیفی و عملکرد خرمای کشت بافتی رقم "زاهدی"،” پژوهش های میوه کاری، vol. 2، no. 2 ، pp. 41–53، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267878/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button