آمایش سرزمین و استفاده صحیح و متناسب از منابع و داده های طبیعی و ویژگی های محیطی از اصول مهم توسعه پایدار به شمار می آید. پژوهش حاضر در این راستا و باهدف یافتن مکان های مناسب برای کشت انگور در سطح شهرستان بوکان انجام گرفت. نوعِ تحقیق؛ توصیفی-اکتشافی و شیوه گردآوری داده ها کتابخانه ای بود. جهت انجام این مهم چهارده عامل طبیعی تأثیرگذار در رشد انگور شامل ارتفاع، شیب، جهت شیب، خاک شناسی، زمین شناسی، کاربری اراضی، تبخیر و تعرق، سرعت باد، رطوبت نسبی، سرمای زمستانه، بارش، میانگین حداقل ها و حداکثرهای دما و میانگین دمای روزانه بر پایه ی نقشه های مبنا در مقیاس 000, 1: 50 پس از استخراج، بر پایه ی روش AHP ارزش گذاری و اولویت بندی شدند. سپس با استفاده از GIS و سایر نرم افزارهای مرتبط به منظور یافتن نواحی مناسب برای کشت انگور مورد شناسایی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد که حدود 5/30% مساحت شهرستان شرایط بسیار مناسب و مناسب را دارا است که به ترتیب حائز اولویت اول و دوم می باشند که از لحاظ جغرافیایی در نواحی شمالی و شمال غربی شهرستان توزیع شده است. عمل آوری انگور در بقیه ی 5/69% مساحت شهرستان شامل نواحی جنوبی، شرقی و مرکزی تناسبی با آب، هوا و خاک منطقه ندارد.