مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

434
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر روغن سویا بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی مرتبط با تحمل به سرما در انگور رقم "بیدانه سفید"

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 95

چکیده

 پوشاندن تاکستان یکی از روش های رایج در افزایش تحمل تاک ها نسبت به تغییرات دمایی است و روغن ها از جمله ارزان-ترین پوشش ها هستند. به منظور مطالعه فیزیولوژیکی تأثیر پوشش روغن سویا بر جوانه های انگور, محلول پاشی در غلظت های 0, 5 و 10 درصد روی انگور رقم "بیدانه سفید" درقالب طرح بلوک کامل تصادفی در اوایل پاییز و اواخر زمستان سال 1391 در سه تکرار (بلوک) و شش تاک برای هر تکرار انجام شد. نمونه برداری در سه نوبت (ماه های دی, بهمن و اسفند) در طول زمستان و دو نوبت (مرحله های 3-4 برگی جوانه ها و آغاز شکوفایی گل ها) در بهار سال 1392 انجام شد. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد که در فصل زمستان پوشش روغن سویا تنها در ماه اسفند اثر مثبتی روی تاک ها داشت و با افزایش میزان کربوهیدرات های محلول موجب کاهش نشت الکترولیت های جوانه نسبت به شاهد شد. در فصل بهار تیمار 5 درصد روغن سویا در مرحله 3-4 برگی جوانه ها موجب افزایش محتوای پرولین و کاهش محتوای مالون دی آلدهید شد که می تواند بیانگر تأثیر مثبت این غلطت در حفاظت از غشاء در برابر دماهای پایین باشد. البته غلظت 5 درصد تأثیر منفی بر محتوای رنگیزه های فتوسنتزی داشت. در طول فصل بهار, تیمار 10 درصد روغن سویا باعث افزایش محتوای کربوهیدرات های محلول, پروتئین و فعالیت آنزیم های پراکسیداز, آسکوربات پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز شد. به طور کلی نتایج نشان داد که روغن سویا برای حفاظت تاک از سرما در فصل زمستان مناسب نیست. استفاده از غلظت 5 درصد روغن سویا جهت تأخیر در شکوفایی جوانه ها در بهار و فرار از سرمازدگی بهاره مناسب است اما باید همزمان با رویش جوانه ها از سایر کودها جهت افزایش رنگیزه ها و تقویت عملکرد تاک استفاده شود تا تأثیر منفی روغن روی کاهش رنگیزه ها جبران شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، موسی، روستایی، پروانه، و بابایی، آرش. (1396). ارزیابی اثر روغن سویا بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی مرتبط با تحمل به سرما در انگور رقم "بیدانه سفید". پژوهش های میوه کاری، 2(2 )، 82-95. SID. https://sid.ir/paper/267883/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی موسی، روستایی پروانه، بابایی آرش. ارزیابی اثر روغن سویا بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی مرتبط با تحمل به سرما در انگور رقم "بیدانه سفید". پژوهش های میوه کاری[Internet]. 1396؛2(2 ):82-95. Available from: https://sid.ir/paper/267883/fa

    IEEE: کپی

    موسی رسولی، پروانه روستایی، و آرش بابایی، “ارزیابی اثر روغن سویا بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی مرتبط با تحمل به سرما در انگور رقم "بیدانه سفید"،” پژوهش های میوه کاری، vol. 2، no. 2 ، pp. 82–95، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267883/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button