مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان کاربرد طیف سنجی (420-900 نانومتر) و تکنیک آنالیز مولفه های اصلی در تشخیص تقلب آرد نخود چی

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 170

چکیده

 در صنایع قنادی و غذایی, آرد نخودچی جایگاه شناخته شده ای دارد. این آرد از جمله موادی است که با انگیزه سودجویی اقتصادی در آن تقلب می شود. قیمت پایین آرد گندم و ضایعات لپه, در مقایسه با آرد نخودچی, باعث شده این مواد ب عنوان مواد تقلبی رایج مصرف شوند. مطالبه روش های غیرمخرب سنجش کیفیت و روند روزافزون توسعه و تولید تجهیزات نوری کاربردی و قابل حمل, زمینه ساز این پژوهش بوده است. در تحقیق حاضر, کارایی طیف سنجی ناحیه طیفی 900-420 نانومتر به همراه تکنیک آنالیز مؤلفه های اصلی (PCA) و روش های پیش پردازش رایج, در تشخیص وجود آرد گندم یا آرد لپه در آرد نخودچی در اختلاط (وزنی) 5, 10, 20 و 30 درصد بررسی شد. این روش درتشخیص آرد لپه در اختلاط 30 درصد, و بالطبع در درصدهای پایین تر, کارآمد نبود اما در تشخیص و تفکیک نمونه های دارای آرد گندم در اختلاط های 20 و 30 درصد موفق بود و با اعمال پیش پردازش های توزیع نرمال استاندارد (SNV) یا تصحیح پخش فزاینده (MSC) در نمونه های 10 و 5 درصد نیز موفق بود. نتایج بررسی ها نشان داد که امکان طرح کردن شاخصی بر مبنای داده های طیفی برای تشخیص وجود آرد گندم در آرد نخودچی در ناحیه طیفی 480-430 نانومتر وجود دارد و از این رو امکان استفاده از روش سریع و غیرمخرب طیف سنجی در ناحیه 900-420 نانومتر به همراه تکنیک PCA به عنوان جایگزین روش های آزمایشگاهی وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی گل، رضا، لشگری، مجید، و ایمانمهر، عبداله. (1398). بررسی امکان کاربرد طیف سنجی (420-900 نانومتر) و تکنیک آنالیز مولفه های اصلی در تشخیص تقلب آرد نخود چی. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 18(67 )، 159-170. SID. https://sid.ir/paper/267987/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی گل رضا، لشگری مجید، ایمانمهر عبداله. بررسی امکان کاربرد طیف سنجی (420-900 نانومتر) و تکنیک آنالیز مولفه های اصلی در تشخیص تقلب آرد نخود چی. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1398؛18(67 ):159-170. Available from: https://sid.ir/paper/267987/fa

    IEEE: کپی

    رضا محمدی گل، مجید لشگری، و عبداله ایمانمهر، “بررسی امکان کاربرد طیف سنجی (420-900 نانومتر) و تکنیک آنالیز مولفه های اصلی در تشخیص تقلب آرد نخود چی،” تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 18، no. 67 ، pp. 159–170، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button