مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,003
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اصالت سنجی و تشخیص تقلب مواد غذایی بر اساس تکنیک های انگشت نگاری و ابزارهای شیمی سنجی (مقاله مروری)

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 112

چکیده

اصالت سنجی یک مسئله مهم در کنترل کیفیت, بهداشت و ایمنی مواد غذایی است. شناسایی و تعیین تقلب در مواد غذایی به منظور بررسی اجزای آن ها, کیفیت و صحت و اطمینان از ایمنی ماده غذایی و رضایت مصرف کنندگان نیاز به توسعه روش های تحلیلی نوین و مؤثر دارد. فنون انگشت نگاری شامل انگشت نگاری کروماتوگرافی, انگشت نگاری الکتروفورز, انگشت نگاری طیف سنجی و انگشت نگاری حسگرهای الکترونیکی هستند. در حال حاضر از میان این فنون, روش های کروماتوگرافی مایع (LC), کروماتوگرافی گازی (GC), طیف سنجی های مادون قرمز نزدیک (NIR) و مادون قرمز متوسط (MIR), رامان (Raman), تصویربرداری ابر طیفی (HSI) و رزونانس مغناطیسی هسته (NMR) به عنوان ابزارهای تحلیلی مرسوم موجود هستند و برای جلوگیری از تقلب مواد غذایی به کار گرفته می شوند. فنون NIR, MIR و Raman و هم چنین فنون انگشت نگاری حسگر-مبنا (بینی الکترونیکی (E-Nose), زبان الکترونیکی (E-Tongue) و چشم الکترونیکی (E-Eye)), دارای مزایای بسیار مهمی از قبیل آنالیز سریع, پیشرفته و غیر-مخرب با هزینه های پایین هستند. انگشت نگاری مواد غذایی در ترکیب با ابزارهای شیمی سنجی یک تکنیک ارزشمند برای تشخیص تقلب و کنترل مواد غذایی به شمار می آید. در این مقاله مروری, انواع فنون انگشت نگاری مورداستفاده در شناسایی و تشخیص تقلب برای آنالیز اثرانگشت مواد غذایی موردبررسی قرار گرفته است و بر مزایا و معایب هر یک از فنون پرداخته شده و یافته های مقالات اخیر برای این فنون در حوزه اصالت سنجی مواد غذایی مورد بحث قرار گرفته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرلکی، احسان، و ابونجمی، محمد. (1398). اصالت سنجی و تشخیص تقلب مواد غذایی بر اساس تکنیک های انگشت نگاری و ابزارهای شیمی سنجی (مقاله مروری). بهداشت مواد غذایی، 9(3 (پیاپی 35) )، 89-112. SID. https://sid.ir/paper/223002/fa

    Vancouver: کپی

    سرلکی احسان، ابونجمی محمد. اصالت سنجی و تشخیص تقلب مواد غذایی بر اساس تکنیک های انگشت نگاری و ابزارهای شیمی سنجی (مقاله مروری). بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(3 (پیاپی 35) ):89-112. Available from: https://sid.ir/paper/223002/fa

    IEEE: کپی

    احسان سرلکی، و محمد ابونجمی، “اصالت سنجی و تشخیص تقلب مواد غذایی بر اساس تکنیک های انگشت نگاری و ابزارهای شیمی سنجی (مقاله مروری)،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 89–112، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223002/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button