مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت روغن زیتون تولید شده در استان های مختلف ایران

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 158

چکیده

 هدف از این پژوهش, ارزیابی ساختار اسید چرب و خصوصیات کیفی روغن زیتون بکر تولید شده در استان های مختلف کشور شامل گیلان, گلستان, زنجان, قزوین, قم و فارس است. اسیدیته, پراکسید, ضریب خاموشی, ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون گفته شده اندازه گیری شد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که اسیدیته, پراکسید و تغییرات ضریب خاموشی (k∆ )اکثر روغن ها به غیر از دو نمونه استان های فارس و گلستان (F و Go3) و مقدار اسیدهای چرب تمامی روغن ها به غیر از اسید میریستیک دو نمونه استان های قم و زنجان (Qo و Z2), در محدوده استانداردهای ملی و بین المللی زیتون قرار دارند. بیشترین اسید چرب تک غیر اشباع (MUFA) در نمونه های روغن زیتون در استان های زنجان, گلستان, قزوین (76. 21-72. 12 درصد) دیده شد که کمترین اسیدچرب اشباع (SFA) با محدوده 17. 99-16. 99 درصد, چند غیر اشباع (PUFA) با محدوده 10. 42-6. 49 درصد و شاخص کاکس (Cox Index) با محدوده 1. 84-1. 49 درصد را داشتند. با توجه به عوامل کیفی بررسی شده, معلوم شد نمونه های روغن زیتون استان های گلستان, زنجان و قزوین (Go1, Qa1 و Z1) در بالاترین و نمونه روغن زیتون استان فارس (F) در پایین ترین رده کیفیت قرار دارند و از سایر نمونه ها متمایزند. از آنجاکه عوامل مختلفی بر کمیت و کیفیت روغن زیتون تاثیر گذارند, و با توجه به اینکه در استان های برتر, نمونه های با کیفیت پایین نیز قرار دارند, ترکیب اسیدهای چرب به تنهایی قادر به طبقه بندی جغرافیایی کیفیت روغن زیتون نیست ولی به عنوان یکی از شاخص های مهم در طبقه بندی کیفی آن قابل استفاده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شواخی، فروغ، مرادی، پرویز، و عظیمی، محمود. (1398). ارزیابی ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت روغن زیتون تولید شده در استان های مختلف ایران. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 18(67 )، 141-158. SID. https://sid.ir/paper/267992/fa

    Vancouver: کپی

    شواخی فروغ، مرادی پرویز، عظیمی محمود. ارزیابی ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت روغن زیتون تولید شده در استان های مختلف ایران. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1398؛18(67 ):141-158. Available from: https://sid.ir/paper/267992/fa

    IEEE: کپی

    فروغ شواخی، پرویز مرادی، و محمود عظیمی، “ارزیابی ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت روغن زیتون تولید شده در استان های مختلف ایران،” تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 18، no. 67 ، pp. 141–158، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267992/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button