مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و پوترسین بر شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی خیار (.Cucumis sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 51

چکیده

 این تحقیق به منظور ارزیابی استفاده از ورمی کمپوست و پوترسین بر خصوصیات مورفولوژیکی, رنگدانه های فتوسنتزی و عملکرد گیاه خیار گلخانه ای رقم یلدا انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل ورمی کمپوست (صفر, 20, 40 و 60 درصد حجمی) و محلول پاشی پوترسین (صفر, 5/0, 1 و 5/1 میلی مولار) بود. نتایج نشان داد که کاربرد توأم پوترسین و ورمی کمپوست موجب بهبود ارتفاع بوته, سطح برگ و ماده خشک شاخساره شد. بیشترین مقدار عملکرد میوه (2760 گرم در بوته) با کاربرد 40 درصد ورمی کمپوست توأم با محلول پاشی 5/0 میلی مولار پوترسین به دست آمد. همچنین, کمترین میزان عملکرد میوه (698 گرم در بوته) با استفاده 60 درصد ورمی کمپوست بدون محلول پاشی پوترسین مشاهده گردید. محلول پاشی با پوترسین در بسترهای کشت فاقد ورمی کمپوست, در اکثر تیمارها باعث افزایش مقدار رنگیزه های مورد مطالعه شد. اما با استفاده ی توأم ورمی کمپوست با محلول پاشی پوترسین نتایج متفاوتی به دست آمد. کاربرد 20 درصد ورمی کمپوست در بستر کشت بیشترین تأثیر را در افزایش رنگیزه های فتوسنتزی (کلروفیل a, کلروفیل کل و کاروتنوئیدها) داشت. استفاده بیش از 20 درصد ورمی کمپوست به بستر کشت موجب کاهش مقدار این رنگیزه های فتوسنتزی بدون محلول پاشی پوترسین نسبت به شاهد شد. افزودن 40 و 60 درصد ورمی کمپوست به بستر کشت باعث افزایش مقدار کلروفیل b نسبت به شاهد گردید. به طورکلی نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد تلفیقی ورمی کمپوست به میزان تا 40 درصد حجمی همراه با محلول پاشی 5/0 میلی مولار پوترسین در تولید خیار گلخانه ای کارآمد می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطانی طولارود، علی اشرف، عبدالهی، کبری، و اسماعیل پور، بهروز. (1398). تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و پوترسین بر شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی خیار (.Cucumis sativus L). علوم سبزی ها، 3(1 (پیاپی 5) )، 39-51. SID. https://sid.ir/paper/268939/fa

    Vancouver: کپی

    سلطانی طولارود علی اشرف، عبدالهی کبری، اسماعیل پور بهروز. تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و پوترسین بر شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی خیار (.Cucumis sativus L). علوم سبزی ها[Internet]. 1398؛3(1 (پیاپی 5) ):39-51. Available from: https://sid.ir/paper/268939/fa

    IEEE: کپی

    علی اشرف سلطانی طولارود، کبری عبدالهی، و بهروز اسماعیل پور، “تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و پوترسین بر شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی خیار (.Cucumis sativus L)،” علوم سبزی ها، vol. 3، no. 1 (پیاپی 5) ، pp. 39–51، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/268939/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button