مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مؤلفه های برنامه درسی و روحیه کارآفرینی دانشجویان: مطالعه ی مراکز آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی البرز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 فرآیندهای یاددهی و یادگیری به عنوان قلب فعالیت های آموزشی نقشی غیر قابل انکار در توسعه ی توانمندی های فکری و عملی دانشجویان (شامل توانمندی های کارآفرینانه) بازی می کند. از سوی دیگر, یادگیری در محیط های آموزشی تابعی از مجموعه ی مؤلفه های برنامه ی درسی است. این بدان معنی است که صلاحیت های دانش آموختگان تنها بر اساس یکی از مؤلفه های برنامه ی درسی تبیین نمی شود بلکه برآیندی از تمام آن مؤلفه ها است. مع العسف, پژوهش های انجام شده در زمینه ی نقش برنامه ی درسی بر صلاحیت های دانشجویان (از جمله شایستگی های کارآفرینانه ی آنان) تنها به یک یا دو مؤلفه ی برنامه ی درسی توجه داشته اند و سایر مؤلفه ها را نادیده گرفته اند. بنابراین, پژوهش حاضر در تلاش برای واکاوی اثر مؤلفه های برنامه درسی بر روحیه کارآفرینی دانشجویان در مراکز آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی استان البرز است. بدین منظور, اقدام به گردآوری داده ها به صورت میدانی و تحلیل آنها در محیط نرم افزار SPSSWin20شد. جامعه آماری تحقیق شامل دانشجویان مراکز آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی, در استان البرز بودند (2004 =N) که از این میان, 178 نفر به عنوان نمونه ی آماری انتخاب شدند. روش نمونه گیری طبقه ای انتساب متناسب در دو مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) و دکتر جوانشیر بود. یافته های آمار توصیفی حاکی از پایین بودن سطح روحیه ی کارآفرینی دانشجویان در هر دو مرکز بود. تحلیل همبستگی نشان داد که بین همه ی مؤلفه های برنامه درسی (روش تدریس, محتوا, محیط فیزیکی, فراگیر, آموزشگر, ارزشیابی و قوانین و مقررات) با روحیه کارآفرینی دانشجویان رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد. در نهایت, چهار مؤلفه محتوای آموزشی, دانشجو, ارزشیابی و آموزشگر وارد تحلیل رگرسیون گام به گام شدند و در مجموع, 3/69 درصد از واریانس متغیر وابسته روحیه ی کارآفرینی دانشجویان را تبیین کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منوری فرد، فیض اله، موحدمحمدی، سیدحمید، و رضوانفر، احمد. (1398). مؤلفه های برنامه درسی و روحیه کارآفرینی دانشجویان: مطالعه ی مراکز آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی البرز. رویکردهای پژوهشی کارآفرینانه در کشاورزی، 2(2 (پیاپی 6) )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/269122/fa

    Vancouver: کپی

    منوری فرد فیض اله، موحدمحمدی سیدحمید، رضوانفر احمد. مؤلفه های برنامه درسی و روحیه کارآفرینی دانشجویان: مطالعه ی مراکز آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی البرز. رویکردهای پژوهشی کارآفرینانه در کشاورزی[Internet]. 1398؛2(2 (پیاپی 6) ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/269122/fa

    IEEE: کپی

    فیض اله منوری فرد، سیدحمید موحدمحمدی، و احمد رضوانفر، “مؤلفه های برنامه درسی و روحیه کارآفرینی دانشجویان: مطالعه ی مراکز آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی البرز،” رویکردهای پژوهشی کارآفرینانه در کشاورزی، vol. 2، no. 2 (پیاپی 6) ، pp. 1–14، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/269122/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button