مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه اونس و عیار در چهار رقم تجاری پسته ایران (کله قوچی، احمد آقایی، اوحدی و اکبری)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 58

چکیده

 هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه آماری بین اونس و عیار (نسبت مغز به پوست استخوانی) با یکدیگر و با سایر شاخص های کمی و کیفی مغز و میوه در ارقام تجاری پسته کشور می باشد که نتایج آن می تواند در تجدید نظر استانداردهای بین المللی کدکس وUNECE پیشنهاد داده شود. به همین منظور چهار رقم تجاری اکبری, احمدآقایی, کله قوچی و اوحدی که عمده سطح زیر کشت پسته کشور را تشکیل می دهند در پنج اونس متداول انتخاب و رابطه بین شاخص های تجاری مغز و میوه با کمک روش های مختلف آماری تعیین گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که با افزایش تعداد میوه در اونس شاخص های کمی و کیفی مرتبط با مورفولوژی میوه و مغز نیز کاهش معنی داری نشان دادند. در بین صفات مرتبط با ابعاد میوه و مغز, شاخص طول (433/0-=(r از دو شاخص دیگر یعنی عرض (19/0-=(r و ضخامت (003/0-=(r همبستگی بالاتری با اونس نشان داد. درجه خندانی و ضخامت پوست استخوانی در ارقام تجاری ارزیابی شده بالاترین ضریب تغییرات را به خود اختصاص دادند که حاکی از دامنه تغییرات بیشتر بین میوه های مختلف در یک اونس واحد برای دو صفت مذکور است. در این مطالعه شاخص های مرتبط با مغز کمتر از میوه از نوسانات اونس تأثیر پذیرفتند و همبستگی پایین تری با آن نشان دادند. میزان هکتولیتر مغز که یک شاخص تجاری ارزشمند جهت تعیین کیفیت و سلامت مغز می باشد برخلاف هکتولیتر میوه در اونس های مختلف تفاوت معنی دار و یا روند خاصی را نشان نداد که بیانگر عدم ایجاد تفاوت قابل توجه در کیفیت مغز ارقام تجاری ایران با افزایش اونس و به دنبال آن ریزی میوه می باشد. عیار مغز در هر چهار رقم تجاری تحت تأثیر اونس میوه قرار گرفته و اختلاف معنی داری در سطح احتمال 1 درصد نشان داد. در این پژوهش بیشترین درصد عیار مغز به ترتیب مربوط به ارقام اوحدی (39/57), احمدآقایی (35/56), کله قوچی (92/53) و اکبری (30/53) بود. بنابراین اوحدی بالاترین و اکبری پایین ترین درصد مغز را به خود اختصاص داد. یافته ها حاکی از آن بود که عیار در ارقام گرد بیشتر تحت تأثیر ضخامت پوست استخوانی و در ارقام کشیده متاثر از مغز می باشد. نتایج حاصل از ضرایب همبستگی پیرسون به خوبی نشان داد که ارتباطی منفی بین اونس و عیار (439/0-=(r در ارقام تجاری کشور وجود داشت که بیانگر افزایش عیار پسته هم زمان با افزایش اندازه میوه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوان شاه، امان اله، هاشمی نسب، حجت، ابطحی، سیدمحمود، شاکراردکانی، احمد، طاهری، اعظم، صابری، نجمه، رفیعی دولت آبادی، عباس، اسماعیلی رنجبر، علی، و اکبری پور، اکرم. (1398). بررسی رابطه اونس و عیار در چهار رقم تجاری پسته ایران (کله قوچی, احمد آقایی, اوحدی و اکبری). علوم و فناوری پسته، 4(7 )، 41-58. SID. https://sid.ir/paper/270490/fa

    Vancouver: کپی

    جوان شاه امان اله، هاشمی نسب حجت، ابطحی سیدمحمود، شاکراردکانی احمد، طاهری اعظم، صابری نجمه، رفیعی دولت آبادی عباس، اسماعیلی رنجبر علی، اکبری پور اکرم. بررسی رابطه اونس و عیار در چهار رقم تجاری پسته ایران (کله قوچی, احمد آقایی, اوحدی و اکبری). علوم و فناوری پسته[Internet]. 1398؛4(7 ):41-58. Available from: https://sid.ir/paper/270490/fa

    IEEE: کپی

    امان اله جوان شاه، حجت هاشمی نسب، سیدمحمود ابطحی، احمد شاکراردکانی، اعظم طاهری، نجمه صابری، عباس رفیعی دولت آبادی، علی اسماعیلی رنجبر، و اکرم اکبری پور، “بررسی رابطه اونس و عیار در چهار رقم تجاری پسته ایران (کله قوچی, احمد آقایی, اوحدی و اکبری)،” علوم و فناوری پسته، vol. 4، no. 7 ، pp. 41–58، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/270490/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button