مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,309
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت های بالای دی اکسیدکربن در بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر کیفیت خرمای رقم سایر

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 156

چکیده

 هدف از این تحقیق تعیین تاثیر بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP) حاوی درصد بالای دی اکسیدکربن بر کیفیت خرمای رقم سایر بوده است که می تواند جایگزینی مناسب برای متیل بروماید باشد که به دلیل تاثیرات زیانبار آن بر سلامت بر لایه ازن, بر اساس پروتکل منترال تا سال 2015 کاربرد آن در همه کشورها ممنوع خواهد شد. ترکیب های مختلف گازی شامل 85 درصد دی اکسیدکربن + 3 درصد اکسیژن + 12 درصد نیتروژن, 75 درصد دی اکسیدکربن + 12 درصد اکسیژن + 13 درصد نیتروژن, و 34 درصد دی اکسیدکربن + 37 درصد اکسیژن + 29 درصد نیتروژن به داخل بسته های سلوفانی تزریق شد. نمونه شاهد در بسته های سلوفانی محتوی هوای معمولی نگهداری شد که به طریق معمول حرارتی درزبندی شده بودند. بسته ها در دو دمای 4 و 30 درجه سانتی گراد نگهداری و بعد از 30, 60, 90, و 150 روز آزمایش شدند. صفات مورد آزمون شامل زنده مانی شپشه دندانه دار, تعداد پرگنه های کپک و مخمر, pH, فعالیت آبی, درصد تغییر رنگ, و شکرک زدن با استفاده از طرح فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی با سه تکرار تجزیه و تحلیل شدند. بیشترین تعداد حشره زنده و پرگنه کپک و مخمر در نمونه های شاهد نگهداری شده در دمای 30 درجه سانتی گراد و کمترین تعداد در بسته های حاوی 85 درصد دی اکسیدکربن+ 3 درصد اکسیژن + 12 درصد نیتروژن پس از 150 روز مشاهده شد. کمترین مقدار pH در بسته های حاوی 34 درصد دی اکسیدکربن + 37 درصد اکسیژن + 29 درصد نیتروژن مشاهده شد. نمونه های نگهداری شده در دمای 30 درجه سانتی گراد, نسبت به 4 درجه سانتی گراد, pH کمتری داشتند. فعالیت آبی در همه نمونه ها کاهش یافت. تغییر رنگ در نمونه های نگهداری شده در MAP با غلظت گاز دی اکسیدکربن بالا تفاوت معنی داری با نمونه های شاهد نداشت و تنها به مرور زمان این اثر معنی دار ارزیابی شد (p<0.05). نتیجه افزایش غلظت دی اکسیدکربن, کاهش معنی دار درصد شکرک زدن بود به طوری که کمترین درصد شکرک زدن با نمونه های بسته بندی شده با 85 درصد دی اکسیدکربن + 3 درصد اکسیژن + 12 درصد نیتروژن مشاهده شد (p<0.05). به طور کلی, با اعمال بسته بندی تحت اتمسفر اصلاح شده حاوی 85 درصد دی اکسیدکربن + 3 درصد اکسیژن + 12 درصد نیتروژن در 4 درجه سانتی گراد بهترین نتایج از نظر حشره زدایی و نگهداری خرمای رقم سایر به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دهقان شعار، زینب، حمیدی اصفهانی، زهره، عباسی، سلیمان، و بهمدی، هما. (1386). تاثیر غلظت های بالای دی اکسیدکربن در بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر کیفیت خرمای رقم سایر. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 8(4)، 143-156. SID. https://sid.ir/paper/27972/fa

    Vancouver: کپی

    دهقان شعار زینب، حمیدی اصفهانی زهره، عباسی سلیمان، بهمدی هما. تاثیر غلظت های بالای دی اکسیدکربن در بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر کیفیت خرمای رقم سایر. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1386؛8(4):143-156. Available from: https://sid.ir/paper/27972/fa

    IEEE: کپی

    زینب دهقان شعار، زهره حمیدی اصفهانی، سلیمان عباسی، و هما بهمدی، “تاثیر غلظت های بالای دی اکسیدکربن در بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر کیفیت خرمای رقم سایر،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 8، no. 4، pp. 143–156، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27972/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button