مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

385
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پوشش کیتوزان و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات کیفی خیار (رقم رویال) و مدلسازی ماندگاری آن

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

چکیده

 سابقه و هدف: خیار عمر پس از برداشت کوتاهی داشته و به سرعت دچار افت کیفیت می شود. استفاده از تکنولوژی های نوین نظیر پوشش دهی و بسته بندی روشی نوید بخش در نگهداری محصولات کشاورزی تازه می باشد لذا هدف از این پژوهش استفاده همزمان پوشش خوراکی کیتوزان و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده جهت حفظ خصوصیات کیفی خیار رقم رویال و تخمین زمان ماندگاری آن می باشد. مواد و روشها: خیار رقم رویال با پوشش خوراکی کیتوزان پوشش دهی شده و تحت سه اتمسفر: الف) هوای معمولی؛ ب) مپ فعال (10% O2 + 5% CO2), ج) مپ غیرفعال (21% O2 + 0%CO2) بسته بندی شدند. میزان سفتی بافت, مواد جامد محلول, کلروفیل, و ارزیابی حسی خیارها در بازه های 5 روزه طی 15 روز در دمای 4, 10 و 20 درجه سانتی گراد مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس زمان ماندگاری نمونه ها در تیمارهای مختلف مدل سازی شد. یافتهها: آنالیز واریانس داده ها تأثیر معنی دار (05/0p<) هر 4 عامل (پوشش, غلظت گاز, دما و زمان) را بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خیار نشان داد. بیشترین تغییرات در میزان مواد جامد محلول مربوط به خیارهای بسته بندی شده در هوای معمولی (بسته A) و دمای ° C20 بود که همچنین دارای بیشترین افت وزن به علت از دست دادن رطوبت بودند. در دمای 4 و 10 درجه سانتی گراد سفتی در بهترین حالت در بسته بندی B حفظ شد و میوه دارای پوشش نسبت به میوه فاقد پوشش از لحاظ آماری افت سفتی کمتری را نشان داد. به طور کلی استفاده توأم از پوشش خوراکی کیتوزان و مپ تأثیر مثبتی بر خصوصیات کیفی خیار رقم رویال داشت و در این زمینه مپ فعال در دمای C° 10 موفق تر عمل نمود. بیشترین مدت زمان ماندگاری در مورد نمونه حاوی پوشش و نگهداری شده در مپ فعال در دمای C° 4 (17 روز) و به دنبال آن در C° 10 (15 روز) تخمین زده شد. نتیجه گیری: طبق نتایج بدست آمده از این تحقیق استفاده توام از پوشش کیتوزان و مپ فعال جهت بسته بندی خیار رقم رویال مناسب بوده و برای نگهداری آن پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی، گیسو، صداقت، ناصر، فرهودی، مهدی، و محبی، محبت. (1398). تأثیر پوشش کیتوزان و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات کیفی خیار (رقم رویال) و مدلسازی ماندگاری آن. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 14(3 )، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/364665/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی گیسو، صداقت ناصر، فرهودی مهدی، محبی محبت. تأثیر پوشش کیتوزان و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات کیفی خیار (رقم رویال) و مدلسازی ماندگاری آن. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛14(3 ):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/364665/fa

    IEEE: کپی

    گیسو ملکی، ناصر صداقت، مهدی فرهودی، و محبت محبی، “تأثیر پوشش کیتوزان و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات کیفی خیار (رقم رویال) و مدلسازی ماندگاری آن،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 3 ، pp. 51–62، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/364665/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button