مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,100
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کلرور کلسیم و دمای نگهداری بر فاکتورهای کیفی و انبارمانی سه رقم گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 72

چکیده

 اثر کلرور کلسیم در غلظت های صفر (شاهد), 5, و 10 در هزار به مدت دو سال (82-1381) بر فاکتورهای کیفی و عمر انباری سه رقم گوجه فرنگی پتوارلی CH, کورال, و ریوگرند در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی مطالعه شد. کلرورکلسیم در سه مرحله و بیشتر روی میوه های گوجه فرنگی محلول پاشی شد. گوجه فرنگی تولیدی به صورت سبز برداشت و در انبار معمولی و انبار سرد به ترتیب در دمای 20±2 و 14 درجه سانتی گراد نگهداری شد. این آزمایش در هر انبار به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. قبل از انتقال گوجه فرنگی به انبارها و در طول نگهداری آنها, هر 5 روز یک بار به طور تصادفی از هر رقم نمونه های کافی جدا و مواد جامد انحلال پذیر (بریکس), اسیدیته, pH, کاهش وزن, درصد فساد آنها تعیین می شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که کلرور کلسیم بر صفات مورد مطالعه گوجه فرنگی اثر معنی داری در سطح یک درصد دارد. پاشش محلول کلرور کلسیم روی گوجه فرنگی, مدت زمان نگهداری, بریکس, و اسیدیته قابل تیتر کردن آن را افزایش و درصد افت وزنی و فساد را کاهش داد. انبارمانی رقم ریوگرند بیشتر و فساد آن کمتر از دیگر ارقام بود. گوجه فرنگی نگهداری شده در دمای 14 درجه سانتی گراد نسبت به دمای معمولی, افت وزنی کمتر, فساد کمتر, و مدت زمان نگهداری طولانی تری نشان داد. مدت زمان نگهداری رقم ریوگرند محلول پاشی شده با کلرور کلسیم 10 در هزار در انبار سرد و انبار معمولی به ترتیب 43 و 19.5 روز بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هناره، مهشید، زمردی، شهین، و ژاله رضایی، حمیده. (1388). اثر کلرور کلسیم و دمای نگهداری بر فاکتورهای کیفی و انبارمانی سه رقم گوجه فرنگی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 10(4)، 61-72. SID. https://sid.ir/paper/28047/fa

    Vancouver: کپی

    هناره مهشید، زمردی شهین، ژاله رضایی حمیده. اثر کلرور کلسیم و دمای نگهداری بر فاکتورهای کیفی و انبارمانی سه رقم گوجه فرنگی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1388؛10(4):61-72. Available from: https://sid.ir/paper/28047/fa

    IEEE: کپی

    مهشید هناره، شهین زمردی، و حمیده ژاله رضایی، “اثر کلرور کلسیم و دمای نگهداری بر فاکتورهای کیفی و انبارمانی سه رقم گوجه فرنگی،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 10، no. 4، pp. 61–72، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28047/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button