Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,704
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر تیمار کلسیم بر عمر پس از برداشت گوجه فرنگی رقم دافنیس

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 105

چکیده

 به دلیل فسادپذیری بالای گوجه فرنگی, نمی توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد ولی با استفاده از تکنولوژی پس از برداشت می توان تا حدودی این فسادپذیری را کنترل نمود. کلسیم یک ماده غذایی مهم و ضروری در گیاهان است که نقش فعالی در دیواره سلولی ایفا می کند. آزمایش حاضر به منظور مطالعه تاثیر تیمارهای کلسیم بر عمر پس از برداشت میوه گوجه فرنگی رقم دافنیس انجام گرفت. جهت بررسی عمر انباری گوجه فرنگی از تیمارهای کلسیم کلرید (1%, 1.5% و 2%) و کلسیم آسکوربات (0.25%, 0.5% و 1%) استفاده شد. پس از تیمار با ترکیبات ذکر شده, میوه ها به مدت 35 روز در انکوباتور با دمای ° C 10و رطوبت نسبی 90% نگهداری شدند. هر 7 روز یکبار شاخص های اسید آلی, pH, مواد جامد محلول, ویتامین ث, سفتی, کاهش وزن و لیکوپن مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل, نشان داد تیمارهای کلسیم, اثر معنی داری بر شاخص های اندازه گیری شده داشتند. کمترین میزان لیکوپن در تیمار کلسیم آسکوربات 1% بدست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنی داری داشت. همچنین بیشترین میزان ویتامین ث در تیمار کلسیم آسکوربات 1% مشاهده شد. کمترین pH, مواد جامد محلول و بیشترین اسیدآلی در تیمار کلسیم آسکوربات 1% بدست آمد که به جز تیمار کلسیم کلرید 2% با سایر تیمارها از نظر آماری تفاوت معنی داری نشان داد. بر اساس نتایج بدست آمده به نظر می رسد تیمار میوه ها با کلسیم آسکوربات 1% و کلسیم کلرید 2% موجب حفظ بیشتر خصوصیات کیفی میوه طی مدت نگهداری در انبار گشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامیان، سکینه، رامین، علی اکبر، و امینی، فریبا. (1395). ارزیابی تاثیر تیمار کلسیم بر عمر پس از برداشت گوجه فرنگی رقم دافنیس. فرآیند و کارکرد گیاهی، 5(16)، 97-105. SID. https://sid.ir/paper/234224/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامیان سکینه، رامین علی اکبر، امینی فریبا. ارزیابی تاثیر تیمار کلسیم بر عمر پس از برداشت گوجه فرنگی رقم دافنیس. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1395؛5(16):97-105. Available from: https://sid.ir/paper/234224/fa

    IEEE: کپی

    سکینه بهرامیان، علی اکبر رامین، و فریبا امینی، “ارزیابی تاثیر تیمار کلسیم بر عمر پس از برداشت گوجه فرنگی رقم دافنیس،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 5، no. 16، pp. 97–105، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا