مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

715
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ساخت و ارزیابی دستگاه سرزن غلتکی پیاز

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 96

چکیده

 حذف برگ پیاز یکی از مراحل برداشت این محصول است که به صورت دستی یا با استفاده از ماشین های سرزن صورت می گیرد. سرزن غلتکی از جمله ماشین های حذف برگ پیاز است که از غلتک های مرتب کننده و مکانیزم برش برگ تشکیل شده است. عواملی نظیر سرعت چرخشی و فاصله غلتک ها و نیز مکانیزم مناسب قطع برگ, نقشی مهم در عملکرد کاری این دستگاه دارد. در این تحقیق نمونه ای از دستگاه سرزن غلتکی ساخته و تاثیر دو عامل سرعت چرخشی غلتک در پنج سرعت (100, 150, 200, 250, و 300 دور در دقیقه) و فاصله غلتک ها از یکدیگر در سه اندازه (23, 33, و 43 میلی متر), بر درصد پیازهای آسیب دیده, درصد پیازهای مرتب شده و سرعت انتقال پیاز بررسی شد. نتایج بررسی ها نشان داد که در فاصله 43 میلی متری غلتک ها از یکدیگر, بیشترین آسیب به پیازها وارد می شود (31.8 درصد) و با افزایش سرعت چرخشی غلتک ها, سرعت رو به جلوی پیاز در بین غلتک ها افزایش می یابد. با این حال, غده های بیشتری بدون مرتب شدن از مسیر کار غلتک ها خارج می شوند. به صورتی که سرعت 300 دور در دقیقه, بیشترین خطا را در چینش غده ها برای سرزنی دارد (24 درصد). مشخص شد که سرعت چرخشی 200 دور در دقیقه و فاصله غلتک ها به میزان 23 میلی متر, مناسب ترین حالت کاری دستگاه است. در این حالت کاری, کاربرد مکانیزم دو تیغه ای به دلیل باقی گذاشتن برگ کوتاه تر (6.52 میلی متر) و درصد پیازهای سرزنی شده بیشتر (95.5 درصد), مناسب تر از مکانیزم تیغه و هرزگرد تشخیص داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری سلطان آبادی، محسن، تاکی، اورنگ، عبداله پور، شمس اله، و مقدم واحد، محمد. (1391). ساخت و ارزیابی دستگاه سرزن غلتکی پیاز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 13(4)، 89-96. SID. https://sid.ir/paper/28156/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری سلطان آبادی محسن، تاکی اورنگ، عبداله پور شمس اله، مقدم واحد محمد. ساخت و ارزیابی دستگاه سرزن غلتکی پیاز. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1391؛13(4):89-96. Available from: https://sid.ir/paper/28156/fa

    IEEE: کپی

    محسن حیدری سلطان آبادی، اورنگ تاکی، شمس اله عبداله پور، و محمد مقدم واحد، “ساخت و ارزیابی دستگاه سرزن غلتکی پیاز،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 13، no. 4، pp. 89–96، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28156/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button