Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2216
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2216

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    61-74
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    782
  • دانلود: 

    213
چکیده: 

بزرک منبع غنی از اسیدهای چرب ضروری امگا 3، لیگنان ها، فیبر رژیمی و آنتی اکسیدان های طبیعی نظیر توکوفرول است و به دلیل اثر سودمند آن در پیشگیری از برخی بیماری ها به عنوان افزودنی سلامت بخش یا فراسودمند در غنی سازی موادغذایی به کار می رود. نان، ماده غذایی پرمصرف در سبد غذایی مردم ایران است و غنی سازی آن با آرد دانه بزرک، فرصتی مناسب برای بهره مندی از مزایای تغذیه ای فوق الذکر را مهیا می کند. در این پژوهش، تاثیر افزودن پودر دانه بزرک بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر، با استفاده از آزمون های فارینوگرافی و اکستنسوگرافی، بررسی شد. نتایج نشان می دهد که افزودن آرد بزرک به آرد نانوایی باعث افزایش توان آرد برای جذب آب، درجه سست شدن خمیر، و عدد کیفی فارینوگراف می شود. پایداری خمیر در برابر مخلوط کردن، با افزودن آرد بزرک به مقدار بیش از 5 درصد، کاهش نشان می دهد. نتایج آزمون اکستنسوگرافی نشان می دهد که با بالا رفتن نسبت افزایش آرد بزرک، مقاومت بیشینه خمیر در برابر کشش افزایش ولی کشش پذیری خمیر و انرژی لازم برای کشش کاهش می یابد. در مجموع می توان نتیجه گرفت که افزودن آرد دانه بزرک به آرد گندم، با این که مزایای تغذیه ای به همراه دارد خواص رئولوژیکی خمیر را کاهش می دهد. این امر در تولید نان حجیم باید مد نظر قرار گیرد تا همراه با آرد بزرک از عوامل تقویت کننده شبکه گلوتن، مثل مواد بهبوددهنده آرد استفاده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 782

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 213 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

ایوز منا | مشرف لاله

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    51-60
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1220
  • دانلود: 

    265
چکیده: 

در سال های اخیر فیبرهای رژیمی به دلیل داشتن آثار مفید فیزیولوژیکی و متابولیکی در بدن مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. میزان فیبرهای رژیمی مورد نیاز بدن، حدود 30 گرم در روز توصیه شده است اما مصرف آن در تغذیه روزانه معمولا کمتر است. غنی سازی مواد غذایی با سبوس گندم به عنوان منبع غنی از فیبرهای رژیمی با توجه به ابعاد و آثار تخریبی آن بر شبکه گلوتنی، اغلب مشکلاتی در خصوصیات رئولوژیکی و کیفی خمیر و در نهایت نان تهیه شده به وجود می آورد. در این تحقیق از سیستم تحلیل و پردازش تصویری برای اندازه گیری اندازه ذرات سبوس استفاده شد. پس از آن به منظور کاهش آثار تخریبی سبوس بر خصوصیات رئولوژیکی خمیر، هیدراتاسیون گرم در دمای 45 درجه سلسیوس در مورد سبوس با اندازه ریز قبل از اضافه کردن آن به آرد اعمال شد. نتایج آزمون فارینوگراف نشان می دهد که میزان جذب آب، زمان گسترش، پایداری و عدد والوریمتری خمیر حاوی سبوس فرایند شده به روش هیدراتاسیون به ترتیب حدود 1، 15، 50، و 10 درصد افزایش و درجه نرمی خمیر از 120 به 70 درجه برابندر کاهش یافت. تیمار مذکور مقادیر فیبر سبوس را حدود 25 درصد افزایش و گلوتاتیون را 55 درصد کاهش داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1220

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 265 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    1-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1222
  • دانلود: 

    669
چکیده: 

امروزه کیفیت زندگی بشر به صورت مستقیم تحت تاثیر چگونگی برنامه ریزی و مدیریت منابع آب است. سهم عمده ای از این منابع برای مصارف کشاورزی استفاده می شود و شبکه های آبیاری و زهکشی نقش بسزایی در استفاده بهینه از آن دارند. از ساخت اولین شبکه های آبیاری سال ها می گذرد و عملکرد بیشتر آن ها به دلایل مختلف پایین است، از این رو بهسازی شبکه های آبیاری موجود برای بهبود عملکرد آن ها مورد توجه قرار می گیرد. به دلیل پیچیدگی مسائل شبکه های آبیاری و وجود تعاملات و وابستگی بین اجزای آن، بهبود عملکرد آن ها، نیاز به یک نگاه جامع، سیستمی، و آینده نگر دارد. یکی از ابزارهای مدیریتی برای این منظور، علم پویایی سیستم است. اخیرا رویکرد پویایی سیستم ها در بهسازی شبکه های آبیاری به کار گرفته شده است. با توجه به نتایج مثبت حاصل از به کارگیری این روش، مدل موجود پویایی سیستم بهسازی شبکه آبیاری قزوین که در آن صرفا بهسازی فیزیکی شبکه و کنترل تقاضای آب بررسی شده بود، با توجه به اهمیت نقش مشارکت کشاورزان و ارتقای مدیریت شبکه، تکمیل شد تا دامنه گسترده تری از عوامل موثر بر عملکرد شبکه مورد توجه قرار گیرد. در این تحقیق علاوه بر مسائل فیزیکی، مسائل مدیریتی و اجتماعی نیز از طریق اعمال سیاست های مختلف جهت بهسازی بررسی شده اند. نتایج نشان می دهد که با ادامه روند جاری، وضعیت عملکرد شبکه آبیاری قزوین در آینده وخیم تر خواهد شد و به میزان حدود 10 درصد در افق سال 1399 کاهش خواهد یافت. همچنین نشان داده شده است که با اجرای سیاست های مختلف شامل: بهبود فیزیکی و مدیریتی شبکه و افزایش مشارکت کشاورزان می توان عملکرد شبکه را ارتقاء بخشید. اثر گذاری سیاست های مختلف در افق سال 1399 متفاوت است بدین معنا که سیاست های بهبود فیزیکی و مدیریتی به ترتیب به میزان 5 و 3 درصد و افزایش مشارکت کشاورزان با بیشترین تاثیر به میزان 14 درصد موجب بهبود عملکرد شبکه خواهند شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1222

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 669 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    25-40
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1497
  • دانلود: 

    709
چکیده: 

واحد کشت و صنعت امام خمینی یکی از واحد های ده گانه نیشکر در استان خوزستان است. شوری خاک اراضی این واحد به خوبی کاهش یافته و در حد تحمل گیاه قرار دارد، اما به دلیل وجود زهکش های زیرزمینی عمیق و مصرف زیاد آب، زهکشی در این اراضی بیش از نیاز است و سالانه حجم قابل توجهی زهاب تولید و به رودخانه دز تخلیه می شود. این پژوهش به منظور بررسی امکان استفاده از سیستم زهکشی کنترل شده و آثار آن بر کاهش مصرف آب، شوری خاک، حجم زهاب خروجی، میزان شوری زهاب و عملکرد نیشکر در دو مزرعه از این واحد اجرا شد. مزرعه اول تیمار زهکشی آزاد و در مزرعه دوم تیمار زهکشی کنترل شده در نظر گرفته شد. سطح ایستابی در مزرعه با تیمار زهکشی کنترل شده در 90 سانتی متری سطح خاک نگه داشته شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که میانگین حجم آب مصرفی در تیمار زهکشی کنترل شده، حدود 27 درصد و حجم زهاب خروجی حدود 55 درصد، کمتر از حجم آب مصرفی و حجم زهاب تیمار زهکشی آزاد است. در مدت اجرای طرح، میزان نمک خروجی در حدود 24 تن در هکتار در مزرعه با زهکشی کنترل شده کمتر در رودخانه دز تخلیه شد. عملکرد محصول نیشکر در تیمار زهکشی کنترل شده 8.7 درصد بیشتر به دست آمد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که استفاده از سیستم زهکشی کنترل شده سبب صرفه جویی در مصرف آب، کاهش حجم زهاب خروجی، کاهش میزان شوری زهاب و مقدار نمک خروجی خواهد شد. علاوه بر این، با کاربرد این روش، کاهش بار آلودگی رودخانه و حفظ محیط زیست نیز امکان پذیر خواهد بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1497

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 709 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    41-50
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2222
  • دانلود: 

    619
چکیده: 

هدف اصلی این پژوهش، مقایسه خواص شیمیایی، فیزیکی، و حسی شیر بافت دار با شیر بی چربی و پر چرب در دوره نگهداری 1، 3، و 5 روزه در دمای 1 ± 4 درجه سلسیوس است. به منظور تولید شیر بافت دار، شیر بی چربی به مدت 15 دقیقه در دمای 60 درجه سلسیوس حرارت داده شد و به دنبال آن 0.4 میلی لیتر محلول مایه پنیر به 100 میلی لیتر شیر افزوده شد. جهت غیرفعال کردن مایه پنیر، نمونه ها در دمای 65 درجه سلسیوس به مدت 30 دقیقه (پاستوریزاسیون کند) حرارت داده شدند. نمونه های شیر بی چربی، بافت دار، و پر چرب در روزهای اول، سوم و پنجم نگهداری در یخچال، تحت آزمون های شیمیایی (pH، اسیدیته قابل تیتر کردن، درصد پروتئین، درصد چربی، و درصد ماده خشک کل)، فیزیکی (رنگ سنجی و گرانروی)، و ارزیابی حسی (ویژگی های ظاهری، ساختار، بافت، عطر، طعم، و ارزیابی کلی) قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که ویژگی های شیمیایی شیر بافت دار، بینابین شیر بی چربی و پر چرب قرار دارد. در مقایسه با شیر بی چربی، شیر بافت دار به طور معنی داری (در سطح 5 درصد) گرانروی، سفیدی، زردی و سبزی بیشتری دارد و امتیاز داده شده به شیر بافت دار توسط ارزیاب های حسی بیشتر از امتیازهای شیر بی چربی و مشابه شیر پر چرب است. در مجموع به نظر می رسد که شیر بافت دار دارای خواص مشابه شیر پر چرب است و در دوره نگهداری 5 روزه پایدار باقی می ماند. این محصول قابلیت تولید برای اهداف صنعتی از طریق محدود کردن فعالیت مایه پنیر را خواهد داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2222

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 619 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

AIVAZ M. | MOSHARRAF L.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2013
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    51-60
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    169
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

The present study compared the chemical, physical and sensory properties of textured skim milk with skim and whole milk over 1, 3, and 5 days of storage at 4±1oC. A skim milk sample was heated at 60°C for 15 min, then 0.4 ml of rennet solution were added to 100 ml of the milk. The milk and rennet mixture was then pasteurized at 65°C for 30 min to deactivate the rennet. Skim, whole and textured milk samples were tested for pH, titratable acidity, protein, fat and total solids and colorimetrics, viscosity, appearance, structure, texture, taste, flavor and overall parameters on days 1, 3 and 5 of storage in a refrigerator. The results revealed that values for the chemical properties of the textured skim milk fell between those of the skim and whole milk for all storage times. The textured skim milk also showed greater viscosity, higher whiteness, yellowness and greenness values than did skim milk (p<0.05). Panelists scored textured skim milk higher than skim milk and nearly identically to whole milk. Overall, textured milk was found to have properties similar to whole milk and remains stable over 5 days of storage. For industrial purposes, this product can be simply produced by limiting rennet activity.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 169

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

AIVAZ M. | MOSHARRAF L.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2013
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    51-60
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    238
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

The importance of dietary fiber in normal and therapeutic diets has been acknowledged by numerous authors in recent years. Dietary fiber has different physiological effects on human health. The recommended daily intake of dietary fiber is about 30 g, but less than this is often consumed. Wheat bran is an excellent source of dietary fiber and is used to fortify foods. The nutritional benefits of fiber have led to an increase high-fiber bread; however, incorporating wheat bran into dough changes its properties. In this study, digital image analysis was used to measure bran particle size. Both small and large bran samples were prepared. The effect of processed small bran on dough rheology during mixing was determined using a farinograph. Water absorption, dough development time, stability and the valorimetric value of dough containing hydrothermaled bran increased about 1, 15, 50 and 10 %, respectively. The treatment decreased the degree of softening from 120 to 70 BU and increased fiber content 25%. The results indicated a reduction in glutathione content of about 55% in hydrothermaled bran.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 238

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    75-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1456
  • دانلود: 

    524
چکیده: 

متراکم سازی و تهیه پلت یکی از راه های موثر جهت استفاده بهینه، کاهش هزینه حمل و نقل، و افزایش صرفه اقتصادی در استفاده از کمپوست حاصل از زباله های شهری است. مقدار رطوبت کمپوست مهم ترین عامل فیزیکی برای هر نوع ماشین تولید پلت است. در این تحقیق مواد ابتدا با همزن ورزدهنده آماده و پس از آن جهت پلت کردن به اکسترودر تک پیچ منتقل شدند. آزمایش ها در سطوح رطوبتی 35، 45، و 50 درصد اجرا و سرعت چرخش مارپیچ اکسترودر در 100، 150، 200، و 250 دور در دقیقه اجرا شد تا میزان رطوبت بهینه و تاثیر آن بر خصوصیات پلت های کمپوست تعیین شود. نتایج نشان می دهد که پارامترهای رطوبت کمپوست و سرعت چرخش مارپیچ اکسترودر و همچنین اثر متقابل آن ها، تاثیری معنی دار بر دوام پلت ها دارند به طوری که افزایش مقدار رطوبت از 35 به 45 درصد باعث افزایش معنی دار دوام از 35.86 به 78.29 درصد می شود. در کلیه سرعت های مارپیچ اکسترودر، با افزایش رطوبت از 35 به 45 درصد میزان دوام پلت ها به طور معنی دار افزایش می یابد. همچنین در همه سرعت های پیچ اکسترودر، به جز 150 دور در دقیقه، پلت های تولید شده با مقدار رطوبت 35 درصد، نسبت به پلت های دارای 45 درصد رطوبت، استحکام بالاتری از خود نشان می دهند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1456

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 524 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    89-96
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1589
  • دانلود: 

    603
چکیده: 

حذف برگ پیاز یکی از مراحل برداشت این محصول است که به صورت دستی یا با استفاده از ماشین های سرزن صورت می گیرد. سرزن غلتکی از جمله ماشین های حذف برگ پیاز است که از غلتک های مرتب کننده و مکانیزم برش برگ تشکیل شده است. عواملی نظیر سرعت چرخشی و فاصله غلتک ها و نیز مکانیزم مناسب قطع برگ، نقشی مهم در عملکرد کاری این دستگاه دارد. در این تحقیق نمونه ای از دستگاه سرزن غلتکی ساخته و تاثیر دو عامل سرعت چرخشی غلتک در پنج سرعت (100، 150، 200، 250، و 300 دور در دقیقه) و فاصله غلتک ها از یکدیگر در سه اندازه (23، 33، و 43 میلی متر)، بر درصد پیازهای آسیب دیده، درصد پیازهای مرتب شده و سرعت انتقال پیاز بررسی شد. نتایج بررسی ها نشان داد که در فاصله 43 میلی متری غلتک ها از یکدیگر، بیشترین آسیب به پیازها وارد می شود (31.8 درصد) و با افزایش سرعت چرخشی غلتک ها، سرعت رو به جلوی پیاز در بین غلتک ها افزایش می یابد. با این حال، غده های بیشتری بدون مرتب شدن از مسیر کار غلتک ها خارج می شوند. به صورتی که سرعت 300 دور در دقیقه، بیشترین خطا را در چینش غده ها برای سرزنی دارد (24 درصد). مشخص شد که سرعت چرخشی 200 دور در دقیقه و فاصله غلتک ها به میزان 23 میلی متر، مناسب ترین حالت کاری دستگاه است. در این حالت کاری، کاربرد مکانیزم دو تیغه ای به دلیل باقی گذاشتن برگ کوتاه تر (6.52 میلی متر) و درصد پیازهای سرزنی شده بیشتر (95.5 درصد)، مناسب تر از مکانیزم تیغه و هرزگرد تشخیص داده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1589

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 603 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1391
  • دوره: 

    13
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    97-108
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    870
  • دانلود: 

    521
چکیده: 

هدف از این پژوهش طراحی و ساخت سامانه پاشش نرخ متغیر کود نیتروژن مایع برای برگ پاشی ذرت است. از شیرهای سلونوئیدی جهت تغییر بده خروجی افشانک ها با استفاده از فناوری تعدیل عرض پالس (PWM) و از حسگرهای بده توربینی و ماژول GPS به ترتیب برای اندازه گیری بده شیرهای سلونوئیدی و تعیین مختصات لحظه ای دستگاه استفاده شد. نرم افزار سامانه با استفاده از زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک 6 نوشته شد. وظایف نرم افزار عبارت است از: دریافت مختصات لحظه ای GPS، دریافت اطلاعات نقشه کود نیتروژن، مقایسه مختصات لحظه ای دستگاه با مختصات نقشه کود، صدور دستور پاشش به شیرهای سلونوئیدی، دریافت خروجی حسگرها و مقایسه با بده مطلوب و سرانجام اعمال سامانه کنترل. به منظور بررسی عملکرد سامانه، آزمون های دقت و تاخیر زمانی پاشش در سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان می دهد میانگین اختلاف مقادیر بده نقشه کود با بده خروجی سامانه در وضعیت کنترل حلقه باز و حلقه بسته آزمون ها به ترتیب 10.0 و 3.6 درصد و حداکثر مقدار تاخیر زمانی سامانه 0.54 ثانیه است. نتایج آزمون t - جفت شده نشان می دهد که بین مقادیر بده خروجی سامانه و بده نقشه کود در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنی داری وجود ندارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 870

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 521 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button