Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

811
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیب زمینی طی انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

 نگهداری سیب زمینی پس از برداشت با مشکلات عمده ای همراه است. تقریبا 30 درصد تولیدی کشور طی چند ماه نگهداری از بین می رود. استفاده از نگهدارنده های شیمیایی نه تنها به نگهداری مناسب محصول در انبار کمک نمی کند, بلکه اثرات جانبی نامطلوبی را نیز به دنبال دارند. در این مطالعه اثر پرتو بتا بر نگهداری غده های سیب زمینی بررسی شده است. غده های سیب زمینی رقم آگریا با دوزهای 30 تا 150 گری تیمار و همراه با غده های شاهد به مدت 7 ماه در انبار سنتی نگهداری شدند. غده ها 1, 4, و 8 هفته پس از برداشت پرتودهی شدند. برخی عوامل کیفی سیب زمینی از جمله درصد رطوبت, مقدار قند احیا (کاهیده), میزان تیرگی غده پوست گیری شده, و درصد جوانه زنی غده ها هر 1.5 ماه یک بار اندازه گیری شد. بر اساس نتایج به دست آمده, پرتودهی غده ها با دوز 120 گری تجمع قند احیا (کاهیده), درصد جوانه زنی, تیرگی بافت پوست گیری شده, و افت رطوبت را به شکل معنی داری (در سطح 5 درصد) بهتر از دیگر تیمارها کاهش می دهد. همچنین زمان پرتودهی اثر معنی داری بر پارامترهای فوق دارد بدین معنی که بهترین نتیجه هنگامی به دست می آید که فرآیند پرتودهی غده ها حداکثر تا 1 ماه پس از برداشت باشد. با افزایش زمان انبارداری غده ها از میزان رطوبت آنها کاسته و بر میزان قند احیا (کاهیده) و درصد جوانه زنی غده ها افزوده می شود. هیچ یک از دوزهای پرتو بتا برای پرتودهی غده های بذری سیب زمینی قابل توصیه نیست. اجرای این روش می تواند ضایعات سیب زمینی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گودرزی، فرزاد، و ذوالفقاریه، حمیدرضا. (1390). اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیب زمینی طی انبارداری. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 12(3)، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/28190/fa

    Vancouver: کپی

    گودرزی فرزاد، ذوالفقاریه حمیدرضا. اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیب زمینی طی انبارداری. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1390؛12(3):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/28190/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد گودرزی، و حمیدرضا ذوالفقاریه، “اثر پرتوهای بتا بر تغییرات کمی و کیفی سیب زمینی طی انبارداری،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 12، no. 3، pp. 45–56، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28190/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا