مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,110
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,031
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس و عصاره های گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

 استفاده از اسانس وعصاره های گیاهان دارویی به دلیل داشتن خواص دارویی, ضدقارچی, ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی در صنایع دارویی, غذایی و خوراک دام رو به پیشرفت است. به منظور ارزیابی اثر دو گیاه دارویی گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد میسلیومی و کاهش آفلاتوکسین قارچ Aspergillus flavus این پژوهش اجرا شد. تاثیر اسانس با غلظت های 62.5, 125, 250, 500 و 1000 میلی گرم در لیتر و عصاره های آبی, اتانولی و اتانولی70 درصد (با غلظت 500, 1000,2000, 4000 و 6000 میلی گرم در لیتر) بر کاهش رشد قارچ A. flavusو آفلاتوکسین بهروش اختلاط با محیط کشت مایع بررسی شد. میزان آفلاتوکسین با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک با کارایی بالا ارزیابی شد. به کارگیری اسانس نعنا و گزنه در غلظت 1000 میلی گرم در لیتر به ترتیب 79.40 و 53.30 درصد کاهش در وزن خشک قارچ و 88.25 و 57.3 درصد کاهش در میزان آفلاتوکسین تولیدی را به دنبال داشت. عصاره های گیاه نعنا فلفلی در کاهش رشد میسلیومی قارچ و آفلاتوکسین کارآمدتر از عصاره های گزنه بودند و بیشترین کاهش وزن خشک قارچ (95.25 درصد) و آفلاتوکسین تولیدی (89.58 درصد) در غلظت 6000 میلی گرم در لیتر عصاره اتانولی نعنا فلفلی دیده شد. از سوی دیگر مشخص شد که اسانس و عصاره های اتانولی و اتانولی 70 درصد هر دو گیاه, قادر به تجزیه قابل توجه آفلاتوکسین B1 محیط نیستند در حالی که عصاره های آبی گزنه و نعنا فلفلی در غلظت 4000 میلی گرم در لیتر به ترتیب 87.15 و 56.1 درصد آفلاتوکسین B1 را کاهش دادند. بنابراین اسانس و عصاره های نعنا فلفلی در مقایسه با اسانس و عصاره های گزنه در کاهش رشد میسلیومی قارچ و آفلاتوکسین تولیدی کارآمدتر هستند. در این تحقیق عصاره آبی گزنه فعالیت تجزیه کنندگی قوی آفلاتوکسین B1 را نشان داد که می تواند کاندیدایی امیدبخش برای کاهش آفلاتوکسین معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گران، اکبر، صالح نیا، بنت الهدی، علیزاده، حمیدرضا، میرزایی، عظیم، و فرزانه، محسن. (1394). اثر اسانس و عصاره های گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 16(3)، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/28225/fa

    Vancouver: کپی

    گران اکبر، صالح نیا بنت الهدی، علیزاده حمیدرضا، میرزایی عظیم، فرزانه محسن. اثر اسانس و عصاره های گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1394؛16(3):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/28225/fa

    IEEE: کپی

    اکبر گران، بنت الهدی صالح نیا، حمیدرضا علیزاده، عظیم میرزایی، و محسن فرزانه، “اثر اسانس و عصاره های گزنه و نعنا فلفلی در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 16، no. 3، pp. 67–78، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28225/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button