مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,002
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی میزان حساسیت ارقام گندم مورد استفاده برای کشت در استان یزد به آلودگی با قارچ آسپرژیلوس فلاووس مولد آفلاتوکسین

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 82

چکیده

 زمینه و هدف: گندم از مهمترین غلات مورد استفاده در ایران بوده که بسیار حساس به آلودگی با قارچ ها از جمله قارچ های مولد آفلا توکسین می باشد. استفاده از ارقام بذر گندم مقاوم در برابر آلودگی با این قارچ ها می تواند نقش مهمی در پیشگیری و کنترل آلودگی گندم و مواد غذایی که از آرد گندم تهیه می شوند داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان حساسیت ارقام مختلف گندم که جهت کشت از طرف جهاد کشاورزی استان یزد به کشاورزان توصیه می شود. نسبت به آلودگی با شایع ترین قارچ مولد آفلاتوکسین (آسپرژیلوس فلاووس) انجام شده است.روش بررسی: در این مطالعه تجربی میزان حساسیت 10 رقم بذر گندم که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد برای کشت به کشاورزان گندمکار توصیه می شود. در شرایط برون تنی (In vitro) در برابر آلودگی تجربی آنها با تعداد 103×1 کونیدی قارچ آسپرژیلوس فلاووس مولد سم آفلاتوکسین بررسی گردید. پس از 48 ساعت آلودگی میزان کلونیزاسیون و تکثیر قارچ بر روی هر گندم با شمارش کونیدی های تولید شده توسط قارچ به عنوان معیاری برای میزان حساسیت در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری کروسکال والیس, ضریب همبستگی پیرسون و آزمون مقایسات چند گانه تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: گندم کویر, روشن و شیراز به ترتیب با میانگین 118500, 152500 و (Colony forming) CFU/ml 122000 پس از 48 ساعت مجاورت با کونیدی های قارچ آسپرژیلوس فلاووس به ترتیب از مقاوم ترین گونه ها به این قارچ بودند. گندم سیستان (9 شوری) و اکبری به ترتیب با میانگین 561000 CFU/ml, 460500 بیشترین حساسیت نسبت به آلودگی به این قارچ را نشان دادند (p<0.001). از نظر آماری هیچگونه ارتباط معنی داری بین میزان حساسیت ارقام گندم مورد مطالعه با میزان پروتیین آنها مشاهده نشد.نتیجه گیری: صرف نظر از نگهداری و انبار گندم در شرایط مناسب که مانع از رشد میکرو اورگانیسم های مختلف از جمله قارچ ها می شود, استفاده از ارقام مقاوم در برابر آلودگی با قارچ های مولد آفلا توکسین برای کشت و تولید محصول مقاوم می تواند کمک موثری در پیشگیری از آلودگی گندم تولیدی به این قارچ باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری ندوشن، عباسعلی، فلاح زاده، محمدحسین، طباطبایی، سیدمحمدتقی، وظیفه شناس، محمدرضا، و جعفری، علی. (1387). بررسی آزمایشگاهی میزان حساسیت ارقام گندم مورد استفاده برای کشت در استان یزد به آلودگی با قارچ آسپرژیلوس فلاووس مولد آفلاتوکسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 10(3)، 76-82. SID. https://sid.ir/paper/58272/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری ندوشن عباسعلی، فلاح زاده محمدحسین، طباطبایی سیدمحمدتقی، وظیفه شناس محمدرضا، جعفری علی. بررسی آزمایشگاهی میزان حساسیت ارقام گندم مورد استفاده برای کشت در استان یزد به آلودگی با قارچ آسپرژیلوس فلاووس مولد آفلاتوکسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1387؛10(3):76-82. Available from: https://sid.ir/paper/58272/fa

    IEEE: کپی

    عباسعلی جعفری ندوشن، محمدحسین فلاح زاده، سیدمحمدتقی طباطبایی، محمدرضا وظیفه شناس، و علی جعفری، “بررسی آزمایشگاهی میزان حساسیت ارقام گندم مورد استفاده برای کشت در استان یزد به آلودگی با قارچ آسپرژیلوس فلاووس مولد آفلاتوکسین،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 10، no. 3، pp. 76–82، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58272/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا