مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,941
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات گرمادرمانی، ضدعفونی و بسته بندی بر روی عمر انبارمانی میوه موز رقم کاوندیش

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 52

چکیده

 موز (Banana) از میوه های گرمسیری است که به علت مطلوبیت و خواص تغذیه ای بالایی که دارد تولید آن در مناطق جنوبی کشور در حال توسعه است. موز میوه ای فرازگراست که در مرحله بلوغ سبزرنگ برداشت و سپس رسانده می شود. در این تحقیق, اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر نگهداری میوه موز رقم دوارف کاوندیش بررسی می شود. هنگام برداشت موز شاخص رسیدگی (Fullness) که عبارت از وزن میوه به طول آن است, و محققان فرانسوی آن را پیشنهاد کرده اند, اندازه گیری شد و سپس دو تیمار جداگانه اِعمال شد؛ یکی تیمار گرما درمانی (غوطه وری در آب گرم 58 درجه سانتی گراد به مدت 2 دقیقه) و دیگری تیمار ضدعفونی در محلول قارچ کش رورال تی اس (غوطه وری هر دست موز در محلول قارچ کش به غلظت 2 در هزار به مدت 5 دقیقه). پس از آن دو نوع بسته بندی یکی شامل جعبة کارتن که درون آن یک لایه از پلاستیک پلی اتیلن قرار داده شد و دیگری جعبة کارتن که بین میوه ها پوشال قرار داده شده استفاده گردید. سپس بسته ها در دو زمان 25 و 30 روز در دمای 13-14 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. میوه ها در تیمار شاهد بدون ضدعفونی بسته بندی شدند. نتایج طرح نشان می دهد که شاخص F برای میوه های موزکاوندیش در این منطقه عددی بین 6.5-7.3 و کمتر از شاخص پیشنهادی برای موز دوارف کاوندیش (7.9-8.3) است. همچنین نتایج بیانگر این است که فقط تیمار ضدعفونی با قارچ کش رورال تی اس سبب سالم بودن میوه می شود و در سایر تیمارها بیماری قارچی مشاهده شد. میوه هایی که بعد از 25 روز در انبار سرد به محیط آزمایشگاه منتقل شدند بعد از 2 تا 3 روز کاملاً تغییر رنگ دادند و رسیده شدند. نتایج تجزیه کیفی میوه نشان می دهد که کل مواد جامد انحلال پذیر و قند موز در فرایند رسیدن افزایش می یابد و تبدیل نشاسته به قند در فرایند رسیدن سریع است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدپور، ایران. (1384). بررسی اثرات گرمادرمانی, ضدعفونی و بسته بندی بر روی عمر انبارمانی میوه موز رقم کاوندیش . مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 6(23)، 39-52. SID. https://sid.ir/paper/28263/fa

    Vancouver: کپی

    محمدپور ایران. بررسی اثرات گرمادرمانی, ضدعفونی و بسته بندی بر روی عمر انبارمانی میوه موز رقم کاوندیش . مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1384؛6(23):39-52. Available from: https://sid.ir/paper/28263/fa

    IEEE: کپی

    ایران محمدپور، “بررسی اثرات گرمادرمانی, ضدعفونی و بسته بندی بر روی عمر انبارمانی میوه موز رقم کاوندیش ،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 6، no. 23، pp. 39–52، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28263/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button