مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

978
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین منحنی های هم دمای دفعی رطوبت در دماهای خشک کردن پسته

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 142

چکیده

پسته یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است که ارزش اقتصادی بالا دارد و صادرات آن بر اهمیت فرآوری و بسته بندی این محصول می افزاید. یکی از مراحل مهم در فرآوری پسته, خشک کردن و رساندن رطوبت محصول به محدوده مجاز 4 تا 6 درصد (بر پایه وزن خشک) مناسب برای انبارمانی است. برای طراحی بهینه سیستم خشک کن, نیاز به آگاهی از رفتار محصول در شرایط مختلف رطوبتی و دمایی در محیط است که با استفاده از منحنی های هم دما میسر خواهد شد. در این تحقیق, برای به دست آوردن رطوبت تعادلی پسته در دماهای خشک کردن, برای دو رقم از پسته های خندان ایران به نام های کله قوچی و فندقی, منحنی های هم دمای دفعی در دماهای 45, 60 , 75, و 90 درجه سانتی گراد به دست آمد. برای این منظور از روش استاتیک و محلول نمک های اشباع ذکر شده در دستور العمل COST-90 استفاده شد. پس از آن داده ها با مدل های GAB , هندرسون, اسمیت, هالسی و ازوین برازش و ضرایب مربوطه تعیین شد. نتایج نشان می دهد که در هر دو رقم با افزایش دما مقدار رطوبت تعادلی کاهش می یابد. همچنین در بین مدل های به کار رفته در تحقیق, مدل های GAB و اسمیت نسبت به سایر مدل ها دارای بهترین برازش بودند. علاوه بر آن, نتایج نشان داد که با افزایش دما مقدار رطوبت تک لایه در پسته کاهش می یابد. همچنین, معادله رگرسیون تغییرات رطوبت تک لایه با تغییرات دما در محدوده دمایی ذکر شده برای هر دو رقم به دست آمد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گازر، حمیدرضا، و بصیری، علیرضا. (1384). تعیین منحنی های هم دمای دفعی رطوبت در دماهای خشک کردن پسته. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 6(23)، 125-142. SID. https://sid.ir/paper/28267/fa

    Vancouver: کپی

    گازر حمیدرضا، بصیری علیرضا. تعیین منحنی های هم دمای دفعی رطوبت در دماهای خشک کردن پسته. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1384؛6(23):125-142. Available from: https://sid.ir/paper/28267/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا گازر، و علیرضا بصیری، “تعیین منحنی های هم دمای دفعی رطوبت در دماهای خشک کردن پسته،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 6، no. 23، pp. 125–142، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28267/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا