مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

860
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر حذف برگ در مرحله شروع گرده افشانی طبق بر روی عملکرد روغن و اجزای آن در دو رقم آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر حذف برگ در شروع مرحله گرده افشانی طبق بر روی عملکرد روغن.و اجزای آن در آفتابگردان, آزمایشی در طی سال 80 –1379 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز واقع در اراضی کرکج به اجرا گذاشته شد. ارقام مورد بررسی آفتابگردان هیبریدهای آذرگل R46) ×(CMS19  و گلشید (R46 × (CMS31 بودند. عملیات حذف برگها در شروع مرحله گرده افشانی طبق (R5) صورت گرفت و تیمارهای مورد نظر شامل پنج سطح: حذف برگهای 3/1فوقانی ساقه, حذف برگهای 3/1 میانی ساقه, حذف برگهای 3/1تحتانی ساقه, حذف کل برگهای ساقه و تیمار شاهد (بدون حذف برگ) بودند که به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج بررسی نشان داد که تاریخ رسیدگی فیزیولوژیکی, طول دوره پر شدن دانه, درصد مغز به کل دانه و درصد روغن فقط با حذف کل برگهای ساقه تحت تاثیر قرار می گیرد. حذف بخشی از برگهای ساقه (3/1) بر این صفات موثر نبود. درصد دانه های پوک, عملکرد دانه و روغن با حذف 3/1برگهای ساقه و نیز حذف کل برگها تحت تاثیر قرار گرفتند. برگهای 3/1 تحتانی ساقه از اهمیت کمتری نسبت به برگهای فوقانی و میانی برخوردار بود. حذف این برگها تاثیر کمتری بر افزایش درصد دانه های پوک و کاهش عملکرد دانه و روغن نسبت به حذف برگهای فوقانی و میانی داشت. بیشترین تاثیر بر عملکرد دانه و روغن مربوط در حذف برگهای میانی مشاهده گردید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباس پور، فاطمه، شکیبا، محمدرضا، آلیاری، هوشنگ، و ولی زاده، مصطفی. (1384). بررسی تاثیر حذف برگ در مرحله شروع گرده افشانی طبق بر روی عملکرد روغن و اجزای آن در دو رقم آفتابگردان. دانش کشاورزی، 15(1)، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/28770/fa

    Vancouver: کپی

    عباس پور فاطمه، شکیبا محمدرضا، آلیاری هوشنگ، ولی زاده مصطفی. بررسی تاثیر حذف برگ در مرحله شروع گرده افشانی طبق بر روی عملکرد روغن و اجزای آن در دو رقم آفتابگردان. دانش کشاورزی[Internet]. 1384؛15(1):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/28770/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عباس پور، محمدرضا شکیبا، هوشنگ آلیاری، و مصطفی ولی زاده، “بررسی تاثیر حذف برگ در مرحله شروع گرده افشانی طبق بر روی عملکرد روغن و اجزای آن در دو رقم آفتابگردان،” دانش کشاورزی، vol. 15، no. 1، pp. 1–7، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28770/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button